Πολιτική

Σε κατάσταση σοκ ο Λουκάς Παπαδήμος - Δεν θέλει να βγει από τον Ευαγγελισμό

Παπαδημος Επίθεση

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος, από τις 25 Μαΐου του 2017, την ημέρα που το τρομοπακέτο, εξερράγη στα χέρια του, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στην οικία του. 24 μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που δέχτηκε, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν θέλει να βγει από το προστατευμένο περιβάλλον του Ευαγγελισμού, καθώς έχει υποστεί σοκ.

Αν και η ενημέρωση που είχαν οι αστυνομικοί ήταν πως θα έπαιρνε εξιτήριο το περασμένο Σαββατοκύριακο, τελικά αυτό ακυρώθηκε, χωρίς να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Στην Αντιτρομοκρατική, υποστηρίζουν πως το εξιτήριο του Παπαδήμου, εξαρτάται τόσο από την απόφαση των γιατρών, όσο και από την ψυχολογική κατάσταση στην οποία ο ίδιος βρίσκεται.
Προς το παρόν, ο Λουκάς Παπαδήμος νοσηλεύεται υπό αυστηρή φρούρηση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού, και παρόλο που βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, ψυχολογικά δείχνει ταλαιπωρημένος, δίχως να έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ που υπέστη.

Γι΄αυτό και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να δώσει πολλά στοιχεία στην Αντιτρομοκρατική για το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του.

Το «Πρώτο Θέμα», αναφερόμενο στην υγεία του πρώην Πρωθυπουργού, αναφέρει επίσης πως το τραύμα που έχει υποστεί στον δεξιό του μηρό (που ήταν και το πιο σοβαρό), παραμένει ανοιχτό. Αυτό σε συνδυασμό με την ανεβασμένη τιμή του σακχάρου του, κρατά κλειστές τις πόρτες του Ευαγγελισμού, με το προσωπικό του νοσοκομείου να δίνει μάχη ώστε να τον προστατεύσει από τα ενδοσοκομειακά μικρόβια που ελλοχεύουν.

Για το λόγο αυτό, του χορηγείται ισχυρή αντιβίωση.Το μόνο θετικό, είναι πως ο ασθενής δεν είναι πλέον καθηλωμένος, κάτι που βοηθά λίγο στην ψυχολογία του.

Στο πλευρό του έχει συνεχώς την σύζυγό του, από την οποία μάλιστα ζητά συχνά το laptop του ώστε να εργάζεται όσο παραμένει σε καθεστώς ιδιότυπης νοσηλείας.

Πολιτική

Βαρδάκης: "Απογυμνωμένα τα σχολεία μας από ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό"

σωκράτης βαρδάκης

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών, στην κινητοποίηση των Συλλόγων  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», και «Φαιστός», στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ηρακλείου, με αίτημα την πλήρωση των κενών σε Παράλληλης Στήριξης, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και Σχολικών Νοσηλευτών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης στέλνει το παρακάτω μήνυμα προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας:

«Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο διεκδικούμε μαζί με τη σχολική κοινότητα, την πλήρωση όλων των κενών θέσεων στα δημόσια σχολεία, εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και Σχολικών Νοσηλευτών για  παιδιά με αναπηρίες.

Η κυβέρνηση δεν έμαθε από τα λάθη της. Ενώ η πανδημία συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, μαθητές και εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να στοιβάζονται σε τμήματα με αυξημένο αριθμό μαθητών.

Δεν είναι «εξορθολογισμός» όπως το ονομάσατε κύριοι της κυβέρνησης να βάζετε κόφτες στις προσλήψεις απαραίτητου - για το εκπαιδευτικό έργο αλλά και για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας - εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας και να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις άμεσα.

Ζητάμε να απαντήσει στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που επανειλημμένα κάναμε, καταθέτοντας ήδη δύο ερωτήσεις προς την Αρμόδια Υπουργό, που αφορούν σε ελλείψεις στις σχολικές μονάδες σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, Παράλληλη Στήριξη και Προσωπικό Καθαριότητας.

Κύριοι της κυβέρνησης, με τις πολιτικές σας εκθέτετε τη σχολική κοινότητα σε μεγάλο κίνδυνο, εκθέτετε σε κίνδυνο την κοινωνία ολόκληρη και εκτίθεστε και οι ίδιοι ανεπανόρθωτα»

ESPA BANNER