Πολιτική

Ραγκούσης για Χρυσοχοΐδη: Σε άλλον καταθέσαμε πρόταση μομφής, άλλος έχασε την ψυχραιμία του

Γιάννης Ραγκούσης

Στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. «Θα κάνω μια αναφορά στην παραληρηματική ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε άλλον καταθέσαμε εμείς πρόταση μορφής κι άλλος έχασε την ψυχραιμία του», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα επεισόδια κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή έξω από το Εφετείο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη λέει ψέματα και γι' αυτό ζήτησε ολόκληρο το βίντεο των επεισοδίων. «Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχίζει να λέει ψέματα και για τα επεισόδια που έγιναν στο Εφετείο. Θα πρέπει να δω σύντομα στη δημοσιότητα ολόκληρο το βίντεο και όχι μόνο το κομμάτι που δείχνει τι έγινε μετά τα επεισόδια. Είχε δώσει ήδη εντολή και είχαν πάει δυο αύρες. Παρακολουθούσαν τη συγκέντρωση; Κι αν παρακολουθούσαν τη συγκέντρωση, τον Χρήστο Παππά δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν; Και τους έχει ξεφύγει ο εγκληματίας χρυσαυγίτης;», διερωτήθηκε. 

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν την ρύθμιση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

βουλη

Την ρύθμιση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένοντας στην διατήρηση των υψηλών βαρών για μισθωτούς που διαμόρφωσε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 31 του υπουργείου Εργασίας που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Νέα Δημοκρατία φέρνει νέα μείωση των εισφορών κατά 3% και εκτιμάται ότι θα αυξήσει το εισόδημα των μισθωτών από 100 εως 450 ευρώ ανά έτος ενώ σημαντική ελάφρυνση θα υπάρξει και για τις επιχειρήσεις ώστε να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών», όπως και το MέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση,  ενώ ΚΚΕ επίσης καταψήφισε.

Ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «μελανό σημείο σε ό,τι αφορά την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ ελαφρύνονται πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους στερούσε αυτή την ελάφρυνση. Εχουμε μια αριστερά του χαβιαριού που αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες».

Από την πλευρά της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι το κόμμα της καταψηφίζει την ευνοϊκή ρύθμιση καθώς η μείωση των εισφορών στερεί πόρους από τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο, όπως έχει εξηγήσει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δεν πρόκειται να θιγούν επιδόματα και προγράμματα στήριξης ανέργων και εργαζόμενων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε: «Κι όμως δεν είναι fake news! Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών! Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είχε όχι στην αύξηση τηςν απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».