Πολιτική

Πυρά εκατέρωθεν από Τσίπρα και Μητσοτάκη στις δευτερολογίες

tsipras_kyriakos.jpg

Σε υψηλούς τόνους απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός, που κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. 

Στη δευτερολογία του στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ψηφίσει την ασφαλιστική μεταρρυθμίσει εάν τολμάει. «Δεν θα τολμήσετε να την ψηφίσετε, όμως, γιατί είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που τον κατηγόρησε ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με εκείνες των δανειστών. «Με τους δανειστές είστε εσείς που υπογράψατε το νέο μνημόνιο και δεσμεύσατε την χώρα για τρία ακόμα χρόνια. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι να πάτε στο ΔΝΤ». 

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάβασε επιστολή της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ «Ζητούμε ένα νέα δάνειο και προσβλέπουμε σε μια νέα συνεργασία».
Χαρακτήρισε ως «το συντομότερο ανέκδοτο» τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα περί σημαντικών επιτυχιών στην πορεία της οικονομίας. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στα capital control μετά και τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη. «Δεν θα μιλήσω τώρα για την υπερήφανη διαπραγμάτευση. Θα κληθείτε να απαντήσετε για τα όσα έγιναν και τα όσα είπε ο Γ. Βαρουφάκης» 

Όσον αφορά για τις περικοπές στις συντάξεις ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις. «Εσείς που κόπτεστε για τις επικουρικές συντάξεις γιατί τις μειώσατε κατά 6% και ο κ. Φλαμπουράρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν κατά 20%. Η τρόικα επί διακυβέρνησης ΝΔ ζητούσε ενοποιήσεις ταμείων και κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, δεν ζήτησε δημοσιονομικά μέτρα». 

Πολιτική

Βαρδάκης: "Απογυμνωμένα τα σχολεία μας από ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό"

σωκράτης βαρδάκης

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών, στην κινητοποίηση των Συλλόγων  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», και «Φαιστός», στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ηρακλείου, με αίτημα την πλήρωση των κενών σε Παράλληλης Στήριξης, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και Σχολικών Νοσηλευτών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης στέλνει το παρακάτω μήνυμα προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας:

«Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο διεκδικούμε μαζί με τη σχολική κοινότητα, την πλήρωση όλων των κενών θέσεων στα δημόσια σχολεία, εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και Σχολικών Νοσηλευτών για  παιδιά με αναπηρίες.

Η κυβέρνηση δεν έμαθε από τα λάθη της. Ενώ η πανδημία συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, μαθητές και εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να στοιβάζονται σε τμήματα με αυξημένο αριθμό μαθητών.

Δεν είναι «εξορθολογισμός» όπως το ονομάσατε κύριοι της κυβέρνησης να βάζετε κόφτες στις προσλήψεις απαραίτητου - για το εκπαιδευτικό έργο αλλά και για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας - εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας και να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις άμεσα.

Ζητάμε να απαντήσει στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που επανειλημμένα κάναμε, καταθέτοντας ήδη δύο ερωτήσεις προς την Αρμόδια Υπουργό, που αφορούν σε ελλείψεις στις σχολικές μονάδες σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, Παράλληλη Στήριξη και Προσωπικό Καθαριότητας.

Κύριοι της κυβέρνησης, με τις πολιτικές σας εκθέτετε τη σχολική κοινότητα σε μεγάλο κίνδυνο, εκθέτετε σε κίνδυνο την κοινωνία ολόκληρη και εκτίθεστε και οι ίδιοι ανεπανόρθωτα»

ESPA BANNER