Πολιτική

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Καταθέτει η Ξένη Δημητρίου

παπαγγελόπουλος

Ξεκινά εκ νέου τις εργασίες της η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ένα μήνα μετά την αναστολή των εργασιών της, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η επιτροπή ερευνά το εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο εισαγγελικών λειτουργών και εάν τους πίεσε, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις, χωρίς στοιχεία, σε πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης, για την υπόθεση Novartis.

Σήμερα, ενώπιον της προανακριτικής αναμένεται να βρεθεί και να καταθέσει η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία έχει ήδη καταθέσει ενώπιον στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων κ.κ. Τζούρα και Μανώλη, στην υπόθεση Novartis.

H κ. Δημητρίου κατέθεσε στον κ. Ζαχαρή, μετά τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, για σειρά παρατυπιών, κατά την έρευνα για τη NOVARTIS και σχέδιο προφυλάκισης προεκλογικά τριών πολιτικών προσώπων, επίσης για τον ισχυρισμό του ότι ήταν σε γνώση της κ. Δημητρίου πως ο «Ρασπούτιν» ήταν μέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τον κορωνοϊό

μητσοτάκης ΔΕΘ

Στις 19:00 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. "Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση σε όλους να τηρούν τα υφιστάμενα μέτρα και εντατικοποιεί τους ελέγχους για την εφαρμογή τους. Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Στο μήνυμά του θα τους ενημερώσει για το πού βρισκόμαστε σήμερα στη μάχη με τον κορονοϊό και θα ανακοινώσει νέα μέτρα προφύλαξης από αυτόν" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας αυτή την ώρα έχει τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε περιοχές της επικράτειας.