Πολιτική

Το Ποτάμι: Αντικοινωνική ανασφάλεια αντί κοινωνικής ασφάλισης

το ποταμι

"Μετά τους πανηγυρισμούς και τα αυτο-συγχαρητήρια για την ψήφιση του νόμου «Κατρούγκαλου», ο χώρος των κοινωνικών ασφαλίσεων αναδεικνύεται σε καθημερινή βάση σε πεδίο επίμονης αντικοινωνική ανασφάλειας.
Οι συνταξιούχοι περιμένουν από πού και πότε θα η επόμενη περικοπή που θα διαψεύσει την τελευταία διαβεβαίωση. Οι εργαζόμενοι βυθίζονται σε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το πώς και αν θα μπορέσουν να εξαργυρώσουν τις εισφορές μιας ζωής. Οι νέοι επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι παίζουν σε ένα παιχνίδι με σημαδεμένα χαρτιά. Οι επαγγελματίες αναρωτιούνται μήπως ο μοναδικός σκοπός της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι να πληρώνονται φόροι και εισφορές.
Παρά τους διακαείς πόθους της κυβέρνησης (και τις ανομολόγητες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης), το ασφαλιστικό δεν έχει κλείσει. Παραμένει ορθάνοικτο. Παραμένει η πιο βασική απειλή σε οποιαδήποτε πιθανότητα ανάκαμψης.
Το σύστημα συντάξεων που προσπάθησαν να αναστηλώσουν αρχικά οι  ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ – το μεγάλο αποκλειστικά κρατικό και ασφυκτικά αναδιανεμητικό σύστημα – χορηγεί υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Το μόνιμο αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ανασφάλειας στο άτομο και ασφυξίας στην οικονομία.
Αντί να πεισμώνει η κυβέρνηση ότι έλυσε το ασφαλιστικό, είναι καλύτερα να εξετάσει με ποιον τρόπο θα υπάρξει τέλος στην ταλαιπωρία του Ελληνικού λαού.  Γι' αυτήν δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Φταίει η προσήλωση σε απαρχαιωμένα κρατικίστικα σχήματα του προηγούμενου αιώνα. Το Ποτάμι το επισήμανε αυτό από την αρχή και είναι το μόνο κόμμα που πρότεινε να τεθεί το ασφαλιστικό σε νέα βάση. Μας λυπεί ιδιαίτερα ότι επιβεβαιωνόμαστε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.

Πολιτική

Στη Βαρυμπόμπη η Φώφη Γεννηματά - Αυτοψία στα καμένα

βαρυμπόμπη

Μια ημέρα μετά την μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μαζί με στελέχη του κόμματος πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή. Συνομίλησε με τον δήμαρχο και με κατοίκους που είδαν την περιουσία τους να χάνεται.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η κ. Γεννηματά μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου επισκέφθηκαν την Αχαΐα και τις πυρόπληκτες περιοχές στη Ζήρια.

Η πρόεδρος ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Δήμαρχο κ. Βρεττό για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες, το μέγεθος της καταστροφής, πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει σπίτια και επιχειρήσεις.

Η κυρία Γεννηματά εξέφρασε από την πλευρά της την αμέριστη συμπαράσταση της και επανέλαβε τη δέσμευση της για πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκατάσταση και προστασια της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πύρινος όλεθρος καίει τη χώρα - 118 φωτιές - Εκκένωση περιοχών (Βίντεο)

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο - Με πλοία έβγαλαν τον κόσμο από την παραλία (Βίντεο)

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη