Πολιτική

Παππάς: Στη ΔΕΘ τελειώνουν τα ψέματα

νίκος παππάς

Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πει την αλήθεια σε λίγες ημέρες στη ΔΕΘ για την οικονομική πολιτική και για το πώς θα πορευθεί την επόμενη χρονιά. Αυτό επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ενώ όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αποτελεί τον κορμό της προοδευτικής παράταξης. 

«Στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν και παίρνουν "σάρκα και οστά" οι στιγμές που τελειώνουν τα ψέματα, διότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μας πει τι θα κάνει με την οικονομική του πολιτική», τόνισε ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

 «Και επειδή θα περιγράψει (ο κ. Μητσοτάκης) τουλάχιστον σε αδρές γραμμές -είναι υποχρεωμένος να το κάνει- τα μέτρα που θα πάρει και πώς θα πορευτεί για την επόμενη χρονιά, αυτό θα ορίσει και το είδος της αντιπολίτευσης, την οποία θα κάνουμε», σημείωσε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας πως «οι συντεταγμένες για το πώς θα ασκήσουμε αντιπολίτευση είναι πολύ συγκεκριμένες και εκκινούν από τις ανάγκες της κοινωνίας να συνεχιστούν οι πολιτικές που εξασφαλίζουν συνοχή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2019 δεν είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Έχουμε μια κυβερνητική θητεία, έχουμε συσσωρευμένη πείρα, έχουμε μια πορεία διακυβέρνησης, απέναντι στην οποία και ελεγχόμεθα», επισήμανε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης. Ένας στους τρεις Έλληνες ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο τον μιντιακό πόλεμο και το πολιτικό μέτωπο, το οποίο είχε αναπτυχθεί εναντίον μας. Και από τη θέση της ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης και με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας καλούμαστε να κρίνουμε αυτή την κυβέρνηση».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλα τα στελέχη μας θα συμβάλουν ούτως ώστε αυτό που με σαφήνεια διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών για την ανάγκη μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα παράταξης του προοδευτικού χώρου με σαφές στίγμα Αριστεράς, θα τελεσφορήσει».

Για τα capital controls 

 Σε ό,τι αφορά την πλήρη άρση των capital controls και το σχόλιο από την πλευρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι επρόκειτο για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, ο κ. Παππάς συμφώνησε απολύτως και εξήγησε: «Είναι μόνο 50 ημέρες στη διακυβέρνηση (η Νέα Δημοκρατία). Δεν έχει υπάρξει καμιά πρωτοβουλία νομοθετική ή αλλαγή ευρύτερου οικονομικού κλίματος που να δικαιολογεί τον ισχυρισμό ότι η Νέα Δημοκρατία πιστώνεται την πλήρη άρση των capital controls. Τα στοιχεία που έχουν αξιοποιήσει είναι στοιχεία των καταθέσεων του Ιουνίου και νομίζω ότι είναι αυτονόητο και αντιληπτό σε κάθε άνθρωπο που έχει με τη λογική κάποια σχέση ότι τα πράγματα έτσι έχουν».

Για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Για τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, ο κ. Παππάς τόνισε: «Μας προξένησε εντύπωση ότι αξιοποιήθηκε μια τέτοιου τύπου επιχείρηση απέναντι σε μάνες και παιδιά για να πουν τι; Από τι ακριβώς "καθαρίζουν" τα Εξάρχεια; Ποιον προσέβαλαν και ποιον ενόχλησαν οι μωρομάνες και τα μωρά τους; Νομίζω ότι ήταν μια εικόνα προσβλητική για μια σύγχρονη ανεκτική δημοκρατία. Υπάρχουν θύλακες, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το νόμο. Κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης έγιναν δυο μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες εξάρθρωσαν κυκλώματα ναρκωτικών και θα θέλαμε να ελπίζουμε αυτή να είναι η κατεύθυνση και αυτή τη φορά. Δεν είναι θετικά τα πρώτα δείγματα. Εδώ θα είμαστε και θα τα βλέπουμε».

Πολιτική

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρετά τον Έλληνα εφοπλιστή και εθνικό ευεργέτη Ιάκωβο Τσούνη

Ιακωβος Τσουνης

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον Έλληνα εφοπλιστή και εθνικό ευεργέτη Ιάκωβο Τσούνη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι ο Ιάκωβος Τσούνης, «εθνικός ευεργέτης, γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος, με το ήθος και τη μεγάλη προσφορά του ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφήνει στη χώρα μια σπουδαία κληρονομιά και σημειώνει ότι η απώλειά του προκαλεί θλίψη σε όλους τους Έλληνες. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία του Ιάκωβου Τσούνη στο Προεδρικό Μέγαρο, από την πρόσφατη παρασημοφόρησή του με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημαντική προσφορά του στη χώρα, και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για θάνατο Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της»