Πολιτική

Παππάς: Η μεσαία τάξη περίμενε άλλα από την κυβέρνηση της ΝΔ

νίκος παππάς

«Η μεσαία τάξη αντί να δει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και μείωση της προκαταβολής φόρου, βλέπει αυξήσεις στη ΔΕΗ και τις ασφαλιστικές εισφορές και πιθανότατα να δει αυξήσεις και στις υποχρεώσεις για τον φόρο εισοδήματος», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5.

Χαρακτήρισε την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που αφορά στην προστασία των τραπεζιτών ως «προκλητική ρύθμιση που πάει να "σβήσει" υποθέσεις όπως τα δάνεια των κομμάτων, του Κήρυκα Χανίων, του ΔΟΛ και άλλες υποθέσεις που ξεκίνησαν να ερευνώνται και εκκρεμούν».

Αναφορικά με το σχέδιο Ηρακλής είπε, μεταξύ άλλων, πως «τα δικά μας κριτήρια, πέρα από τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, έχουν να κάνουν με το εάν και κατά πόσο αγγίζουν το δημοσιονομικό "μαξιλάρι" που διαμόρφωσε η δική μας διακυβέρνηση, το οποίο δεν πρέπει να πειραχθεί, καθώς και το κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα του σχεδίου».

Ενόψει της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό 'Αδωνι Γεωργιάδη και θα συζητηθεί αύριο, για την πώληση των ΕΛΠΕ, ο κ. Παππάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η χώρα είναι εκτός μνημονίων και δεν υπάρχει κανένας οικονομικός λόγος για την ιδιωτικοποίηση τους» και ότι «η δημοσιονομική υποχρέωση από τη συμφωνία μπορεί να καλυφθεί από μέρος των κερδών», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «γυμνή ιδεοληψία και εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Πολιτική

Δένδιας: Έντονη η τουρκική παρεμβατικότητα σε Λιβύη και Συρία

Νίκος Δένδιας

Μήνυμα υπέρ της σταθερότητας έστειλε ο Έλληνος υπουργός Εξωτερικών, Nίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην τουρκική παρεμβατικότητα.

«Θεωρούμε εξόχως σημαντικές τις σχέσεις μας με χώρες ομονοούσες ως προς την αντιμετώπιση περιφερειακών προκλήσεων, όπως η Συρία και η Λιβύη, αλλά και την έντονη παρεμβατικότητα της Τουρκίας στην περιοχή», σχολίασε στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή από την Ελλάδα στον ΟΗΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Μαριάς: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν τόλμησε να πει κουβέντα για τις απειλές του Ερντογάν

Τουρκία: Δημοσιοποίησε βίντεο με μετανάστες που κατηγορούν την Ελλάδα για κακομεταχείριση