Πολιτική

Παπαδημούλης: Εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων

Δημήτρης Παπαδημούλης

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από τα μέλη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, το οποίο παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων αποσκοπεί μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της κάθετης και οριζόντιας εκπροσώπησης των φύλων, στην εξασφάλιση μηδενικής ανοχής στην παρενόχληση, στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαμορφώθηκε από τον Έλληνα Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με τους άλλους Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα μέλη της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα και την Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έβελιν Ρέγκνερ.

Αναφερόμενος στην έγκριση του Σχεδίου Δράσης ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής: «Με το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων εργαζόμαστε για να παρέχουμε ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή για όλα τα φύλα, σημειώνοντας πρόοδο για την επίτευξη αυτού του στόχου μέσω πολιτικών διεργασιών, διαδικασιών και δράσεων. Η έγκριση με ευρεία πλειοψηφία του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων αποτελεί ένα σημαντικό και αισιόδοξο βήμα για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλα τα επίπεδα και στάδια, καθώς και στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σημειώνεται πως η Έκθεση για την Ισότητα των Φύλων που είχε παρουσιάσει ο Δημ. Παπαδημούλης στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ιδιότητα του Αρμόδιου Αντιπροέδρου είχε εγκριθεί ομόφωνα το 2017.

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για φονικές πλημμύρες στην Εύβοια: Δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία

εύβοια πλημμύρες

Τη θλίψη του για τις ανθρώπινες απώλειες στην Εύβοια εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας συγχρόνως, ότι παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν ελήφθησαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, εκφράζεται η θλίψη του Κινήματος «για το χαμό των συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες στην Εύβοια. Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, που υποστηρίζει επίσης ότι «παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν ελήφθησαν δυστυχώς τα προληπτικά μέτρα που αρμόζουν στην πρόβλεψη τέτοιας κακοκαιρίας».

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας όλους τους αρμόδιους «έστω και τώρα να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους για την προστασία των ανθρώπων, τον περιορισμό των συνεπειών της καταστροφής και την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των πληγέντων».