Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης παρουσία της κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης – όπως ανακοινώθηκε- χαρακτηρίζονται ως στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις ενίσχυσης του κυβερνητικού έργου, και όχι σαρωτικές αλλαγές με εκτεταμένο ανασχηματισμό με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης, των επιδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, της εργασίας και της υγείας.

Σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, αναβαθμίζεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ο Νίκος Παπαθανάσης.

Τη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, αναλαμβάνει ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής Πισσαρίδη, Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Η βουλευτής Ζωή Ράπτη αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας και ο βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

- Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
- Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. 
- Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
- Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
- Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

 

Πολιτική

Βορίδης: Ο Ερντογάν κατέληξε να εκλιπαρεί για διάλογο γιατί απέτυχε σε όλα τα άλλα

Βοριδης

Για συντριπτική ήττα της Τουρκίας σε όλες τις απόπειρες αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή

Για συντριπτική ήττα της Τουρκίας σε όλες τις απόπειρες αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας μίλησε ο κ. Μάκης Βορίδης στην Βουλή προσθέτοντας πως πλέον ο κ. Ταγίπ Ερντογάν «εκλιπαρεί για διάλογο».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως «πρόβατο σε σφαγή» υποστηρίζοντας ότι έχει επικρατήσει η τουρκική ατζέντα, είπε «Το αίτημα του κ. Ερντογάν πιστεύετε ότι ήταν ο διάλογος; Ο κ. Ερντογάν κατέληξε να εκλιπαρεί για διάλογο γιατί απέτυχε σε όλα τα άλλα». Σε άλλο σημείο δε, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης: «Αντί να βλέπετε την δράση της Ελλάδας έρχεστε για μικροπολιτικούς λόγους να συνομολογήσετε με όσα λέει ο κ. Ερντογάν. Αυτός δεν ήταν που μας έλεγε ότι θα μας κάνει το ένα και θα μας κάνει το άλλο; Και τελικά που κατέληξε; Στον διάλογο με τους δικούς μας όρους. Εσείς το εμφανίζετε ως επιτυχία της Τουρκίας. Αυτό ούτε ο κ. Ερνταγάν δεν τολμάει να το πει στο εσωτερικό του ακροατήριο».

Ο ίδιος υπενθύμισε πως ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε το τελευταίο διάστημα «να χρησιμοποιήσει μεταναστευτικό για να πιέσει Ελλάδα και ΕΕ και απέτυχε οικτρά χάρη στην αποτελεσματική αντίδραση της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Έκανε ψευδοσύμφωνο με την Λιβύη που δεν έχει παράγει το παραμικρό αποτέλεσμα και καταδικάστηκε από όλους οργανισμούς και δημιούργησε μέτωπα εναντίον της Τουρκίας. Προσπάθησε να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και απέτυχε χάρη στην ενεργή παρουσία του Στόλου μας που την απέτρεψε. Ταυτόχρονα αποξενώθηκε και έρχεστε εσείς κ. Βελόπουλε να εμφανίσετε ως επιτυχία του κ. Ερντογάν τον διάλογο».

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της χώρας για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποκλειστικά για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ και απευθυνόμενος στον πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε «Εσείς γιατί υιοθετείτε τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς; Εκτιμάτε ότι είναι πιο αξιόπιστη η άλλη πλευρά; Έχετε ηττοπαθή στάση αν και εμφανίζεστε ως πατριώτες με υψηλό φρόνιμα και μπράβο σας. Όμως γιατί έχετε ερμηνεία ήττας;».