Πολιτική

Ο Συντυχάκης για τις εργασίες αποκατάστασης του Καπετανάκειου

καπετανάκειο

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη με θέμα:"Κατεπείγοντα μέτρα για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Καπετανάκειου Σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης." Aναλυτικά:

Για μια σειρά από έργα τα οποία εντάχθηκαν στο νέο ΠΕΠ Κρήτης (2015-2020) έχουν παγώσει οι διαδικασίες δημοπράτησης, λόγω του ότι δεν έχουν εκδοθεί τα νέα πρότυπα τευχών δημοπράτησης, με ευθύνη της κυβέρνησης.
Θύμα αυτής της καθυστέρησης, αλλά και παλαιότερων πράξεων και παραλείψεων, είναι ανάμεσα στα άλλα και η «Αναβάθμιση – Ανακατασκευή και στατική ενίσχυση» του Καπετανάκειου Σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία ξεκίνησε το 2010 (ΕΣΠΑ 2007-2013) με πολλά εμπόδια. Το σχολείο όμως έως και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί και παραμένει γιαπί. Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά κτίρια στο κέντρο της πόλης που στεγάζει το 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο.
Οκτώ χρόνια τώρα (τα προβλήματα στατικότητας αποκαλύφθηκαν το 2008), οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ που έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετα στην αυλή, που βρίσκεται στις ακρώρειες του τείχους του Χάνδακα. Εκτός του ότι για χρονιά η μάθηση γίνεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, έχει περιοριστεί κατά πολύ, λόγω του εργοταξίου, ο αύλειος χώρος, οι μαθητές δεν μπορούν να κινηθούν, να αθληθούν κλπ . Η ζωή και οι συνθήκες μάθησης για μαθητές – εκπαιδευτικούς όχι μόνο παραμένει για χρόνια αφόρητη αλλά και επικίνδυνη για την ασφάλεια τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άρση των όποιων εμποδίων καθυστέρησης ανακύπτουν, με τελευταία τη μη έκδοση των προτύπων τευχών διακηρύξεων, ώστε να αρχίσουν επιτέλους οι εργασίες και να παραδοθεί το ιστορικό σχολειό στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς;

Πολιτική

Πέτσας: Βάλαμε φρένο στο ιικό φορτίο και είμαστε σε θέση να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στέλιος Πέτσας

Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Όπου χρειάζεται γίνονται επεμβάσεις. Αύριο θα είναι λίγο πιο δύσκολα και θα χρειαστεί προσοχή, αλλά οι κοινωνίες δεν είναι φτιαγμένες να είναι κλειστές» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Αν δεν είχαμε πάρει απόφαση τότε να βάλουμε φρένο στο ιικό φορτίο τώρα δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε σχολεία κι αγορά, ήταν ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε. Όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ελπίζει οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως και για άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας