Πολιτική

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθυμίζει δημοσίευμα της «Αυγής» για τον ΕΝΦΙΑ

θεοδωρακης.jpg

Παρά τις λαϊκίστικες προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα η ώρα του ΕΝΦΙΑ έφτασε πάλι για εκατομμύρια Έλληνες και ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στο Facebook «θυμάται» την εποχή που η «Αυγή» έδινε οδηγίες για το πως ο κόσμος δεν θα πληρώσει τον συγκεκριμένο φόρο.

Γράφει στην ανάρτηση:

Τις μέρες που ο κ.Τσίπρας γυρνούσε από κανάλι σε κανάλι υποσχόμενος (συνήθως χωρίς κανένα αντίλογο) ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός θα καταργήσει «τον άδικο και βάρβαρο ΕΝΦΙΑ», η εφημερίδα του συριζαϊκού λαϊκισμού, παρέδιδε μαθήματα «για να μην πληρώσουμε το κυβερνητικό χαράτσι». 

«Θα κάνετε μια εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας…» και άλλα τέτοια γελοία έγραφε «Η Αυγή» υπό τον τίτλο (ξαναγράφω) «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ».

Ποιο είναι το απολύτως «συριζαϊκό» της ιστορίας; Οι δύο δικηγόροι που μας καλούσαν σε αντίσταση - μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά - όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν κυβέρνηση, ορίστηκαν σύμβουλοι του υπουργού κ.Φλαμπουράρη! 

Τι υπηρεσίες πρόσφεραν και για πόσο καιρό δεν το γνωρίζω. Το 2016 πάντως ήταν στο πλευρό του κ.Δρίτσα και ως μέλη της Επιτροπής Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκαν για να μην προχωρήσει η αξιοποίηση του λιμανιού.

Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν, αφού είναι ακόμη στις επάλξεις, τώρα που μεγαλώνει η οργή για «τον άδικο και βάρβαρο ΕΝΦΙΑ» να αρθρογραφήσουν στην εφημερίδα του συριζαϊκού λαϊκισμού αυτή την φορά με τον τίτλο «Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος όταν πληρώνει ΕΝΦΙΑ».

Πολιτική

ΜέΡΑ25: Επί δύο μήνες ο Ταραντίλης διαχειριζόταν κυβερνητικές αστοχίες

μερα 25 diem25.jpg

Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωση του για την παραίτηση του κ. Ταραντίλη σημειώνει ότι «μέτρησε μόλις δύο μήνες στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου» και προσθέτει:

Το φορτίο προκάλεσε «οικογειακούς λόγους»

«Ήταν δύο δύσκολοι μήνες, γιατί δεν είναι εύκολο να ανασύρουμε στη μνήμη μας Κυβέρνηση που να είχε να διαχειριστεί τόση “διαχείριση ζημιάς” για τόσο διαφορετικές αστοχίες “πρώτης γραμμής” σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα»

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «από το πρωθυπουργικό κορονογεύμα στην Ικαρία, μέχρι την αγωνιώδη προσπάθεια να εξαφανιστεί κάθε σύνδεσμος ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Δημήτρη Λιγνάδη, και την αντιστροφή των κανόνων του κράτους δικαίου για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, το φορτίο ήταν αρκετό ώστε να προκαλέσει “οικογενειακούς λόγους” στον οποιονδήποτε».

Ευχόμαστε, καταλήγει στην ανακοίνωσή το ΜέΡΑ 25, «η διάδοχός του Αριστοτελία Πελώνη να έχει μακρύτερη θητεία, ώστε μετά τον κύριο Πέτσα και την ομώνυμη λίστα του, αυτή τη φορά να προλάβουμε να συνηθίσουμε το νέο πρόσωπο της ίδιας πολιτικής».

Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός να παραιτηθεί και η Μενδώνη

Αποζημιώσεις για τα χαμένα ενοίκια: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να τις πάρουν

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του lockdown - Βίντεο