Πολιτική

Ο Μαριάς στο Ρ/Κ για βοσκοτόπια και εξισωτική αποζημίωση κτηνοτρόφων

Μαριάς

Συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και στο δημοσιογράφο Κώστα Συλιγάρδο παραχώρησε στις 5/7/2016 για τα βοσκοτόπια και την εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στις τροπολογίες που κατέθεσε προ ημερών ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την επικείμενη συζήτηση και ψήφιση της σχετικής Γνωμοδότησης «για τα εργαλεία της ΚΓΠ για τη μείωση της αστάθειας των τιμών στις γεωργικές αγορές» με τις οποίες ζητά την άσκηση ελέγχων εκ μέρους της Κομισιόν στα κράτη μέλη και ιδίως στην Ελλάδα για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή στους αγρότες και κτηνοτρόφους των επιδοτήσεων και κοινοτικών ενισχύσεων που δικαιούνται στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) με ιδιαίτερη έμφαση στη χορήγηση των εξισωτικών αποζημιώσεων. 

Επιπλέον ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι κάλεσε την Κομισιόν να φροντίσει για την ορθή εφαρμογή των ρυθμίσεων της ΚΓΠ για τους βοσκοτόπους και μάλιστα να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων ιδίως σε κράτη μέλη με έντονο ορεινό γεωγραφικό ανάγλυφο όπως είναι η Ελλάδα.
Επισυνάπτεται το σχετικό ηχητικό της συνέντευξης του Νότη Μαριά.

Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Με 15 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

εκλογές 2019

Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εικόνα της πρόθεσης ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% και ο 23% ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 8% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10%.

Στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος, η «ψαλίδα» είναι στις 14 μονάδες με τη ΝΔ στο 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 19 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 44% έναντι 25% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 27% απάντησε «κανέναν από τους δύο».

Στο θέμα του κορωνοϊού, η έρευνα καταγράφει σημαντική και σταθερή ενίσχυση των ποσοστών υπέρ του εμβολιασμού. Το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο φτάνει πλέον το 80%. Επιπλέον, 3 στους τέσσερις προτιμούν να το κάνουν σύντομα, παρά αργότερα.  

Σχεδόν επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown, ενώ υπέρ της άμεσης χαλάρωση των περιορισμών τοποθετείται το 24%. Για την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί κατά το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το 44% θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Για την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% αξιολογεί αρνητικά την στάση της κυβέρνησης στις πρόσφατες αποκαλύψεις με αποκορύφωμα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις δόθηκαν από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων στην κυβέρνηση και τη ΝΔ (61%) προέρχεται από ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 59%. Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ (82%) προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (78%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Boυλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις

Επικοινωνία Δένδια - Χριστοδουλίδη - Τι συζητήθηκε