Πολιτικό Παρασκήνιο

Μπακογιάννη: Εγώ θέλω να υπάρχει αμερικανικό υποβρύχιο στη Σούδα

ντόρα μπακογιάννη

Η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας θα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και αυτό κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο Τραμπ κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τόνισε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. 

 «Άρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας», είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

 Όπως εξήγησε, η Ουάσινγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα μέσω της διπλωματίας το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μία ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, σημειώνοντας πάντως ότι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας είναι δουλειά του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων της. 

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, πολλές χώρες θα βρεθούν στο πλευρό μας στο πολιτικό και το διπλωματικό επίπεδο, όμως το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί. Στη διαδρομή για να μην φτάσουμε εκεί η Ελλάδα έχει πάρα πολλές συμμαχίες δηλαδή ο πρωθυπουργός έχει την άνεση αυτή στη στιγμή να σηκώσει όχι ένα αλλά πολλά τηλέφωνα», υπογράμμισε. 

 Δήλωσε μάλιστα απογοητευμένη από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει «πάγωμα» της υπογραφής της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ την οποία διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

 «Με απογοήτευσε πάρα πολύ. Είχε προετοιμάσει όλη αυτή τη συνεργασία αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την βρήκε έτοιμη. Εγώ θέλω να υπάρχει αμυντική βάση στην Αλεξανδρούπολη. Εγώ θέλω να υπάρχει αμερικανικό υποβρύχιο στη Σούδα. Αυτό είναι προς όφελος των αμυντικών ενδιαφερόντων μας. Ο κ. Τσίπρας το κάνει για λόγους αντιπολιτευτικούς. Εκτός αν θεωρεί ότι αυτό που ετοίμασε είναι τρομερά υπέρ των Αμερικάνων και τώρα προσπαθεί να το καθυστερήσει που δεν το πιστεύω», υπογράμμισε. 

Σχετικά εξάλλου για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας η κα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της επιλογής ενός πολιτικού προσώπου. 

Ελλάδα

Τέταρτος νεκρός σήμερα στην Ελλάδα - Κατέληξε 51χρονος

εντατική

Ακόμη ένα άτομο έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 47. 

Γίνεται λόγος για έναν 51χρονο από την Πτολεμαΐδα. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης kozan.gr, ο άνδρας είχε μεταφερθεί με συμπτώματα του ιού στο Μποδοσάκειο και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς, όμως, σήμερα υπέκυψε.