Πολιτική

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Η κατρακύλα της Κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό

νοδε ηρακλείου

Aνακοίνωση για την κυβέρνηση έβγαλε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, με τίτλο «Η κατρακύλα της Κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό· σκάνδαλα, ρουσφετολογικά νομοσχέδια, απαξίωση των θεσμών».

«Είναι πλέον πασιφανής η αγωνία της Κυβέρνησης να στρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης μακριά από το σκάνδαλο Καμμένου-NOOR 1. 

Η συζήτηση χθες (21/7) στη Βουλή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την διερεύνηση της εμπλοκής του κ. Καμμένου στην υπόθεση του NOOR 1 αναβλήθηκε εξαιτίας των έκτακτων γεγονότων που συνέβησαν στην Κω, ωστόσο, οι κύριοι της Κυβέρνησης συνεχίζουν και πρέπει να συνεχίσουν να ανησυχούν, καθώς η διερεύνηση της αλήθειας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Παρά τις επιθέσεις τους κατά της Δικαιοσύνης, παρά τις προσπάθειές τους να αποκρύψουν και να κρυφτούν, παρά την εκστρατεία μετατροπής των βουλευτών της συμπολίτευσης σε συνεργούς συγκάλυψης, οι ένοχοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης ανεξαρτήτως αξιωμάτων. 

Πρώτος απ’ όλους ο  κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει αν γνώριζε για τις συχνές επικοινωνίες του κ. Καμμένου με τον κατάδικο για ναρκωτικά ισοβίτη. Η σιωπή του είναι συνενοχή.

Η κατρακύλα της Κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό· σκάνδαλα, ρουσφετολογικά νομοσχέδια, παράκαμψη και απαξίωση των θεσμών και όλα αυτά στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης του λαού στο πολιτικό μας σύστημα και τους θεσμούς. Θα αποκαταστήσει το κύρος της Δικαιοσύνης και την αρχή της αξιοκρατίας, το οξυγόνο που χρειάζεται η Χώρα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος».
 

Πολιτική

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Για πρώτη φορά από την σύστασή της συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Τις εργασίες της Επιτροπής χαιρέτησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ομαλής διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών και των 10 περιφερειακών λιμένων, εστιάζοντας ωστόσο στους τέσσερις πρώτους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου καθώς και του εμπορικού τμήματος του λιμένα Καβάλας.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξάλλου υπογράμμισε το εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο, όπως τόνισε, «επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας».

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν οριζόντια όλους τους περιφερειακούς λιμένες και επικεντρώθηκε σε κάποια από αυτά κυρίως για τους λιμένες της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός αναγκαίων ενεργειών και συντάχθηκαν σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Στις εργασίες της Επιτροπής εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ε. Κυριαζόπουλο συμμετέχουν οι κ.κ. Χ. Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, η κα. Α. Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ο. Καβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Ε. Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Μ. Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Α. Κοντογιώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψήφισμα Δ.Σ. Ηρακλείου: Να παραχωρηθεί το Ενετικό Λιμάνι και η χερσαία ζώνη στο Δήμο

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα

ΕΚΗ: Απεργιακές κινητοποιήσεις για το "ξήλωμα" των εργασιακών δικαιωμάτων