Πολιτική

Νέα ερωτήματα από τη ΝΔ για το ταξίδι του Ν. Παππά στη Βενεζουέλα

νεα δημοκρατια.jpg

Νέα σειρά ερωτημάτων για το ταξίδι του Νίκα Παππά στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013, θέτει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με τον δικηγόρο των offshore και των Panama Papers, Άρτεμη Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επικαλούμενη το κυριακάτικο δημοσίευμα, η Ν.Δ. σημειώνει ότι ο κ. Παππάς, τον οποίο χαρακτηρίζει «αποτυχημένο υπουργό των βοσκοτοπιών της Ιθάκης», είχε σειρά συναντήσεων με διάφορους εκπροσώπους του καθεστώτος Μαδούρο.
Μάλιστα, κάνει λόγο για «ταξίδι του κ. Παππά και του κ. Αρτεμίου, σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής, με το ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία, ο οποίος έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς».
«Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η Ν.Δ. θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο κ. Παππάς είχε μυστικό ταξίδι με τον κ. Αρτεμίου στο νησί Μαργαρίτα, με το ιδιωτικό τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία, Μαχέντ Χαλίλ.
Ο Χαλίλ κατηγορείται πως απέκτησε περιουσία χάρη στη ευνοϊκή σχέση με το καθεστώς Μαδούρο, γεγονός το οποίο τον θέτει στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ. 

Πολιτική

Παπανδρέου: Όσοι ασκούν εξουσία να λάβουν σοβαρά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου

Γιώργος Παπανδρέου

«Η Σοφια έσπασε το ταμπού» σχολιάζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter προσθέτοντας πως ειναι κατι που «όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνει δίπλα μας όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, στα πανεπιστήμια, σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και μέσα στην οικογενειακή εστία».

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός καλεί όσους κατέχουν θέσεις εξουσίας «να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες της Σοφίας, γιατί είναι μόνο η αρχή. Τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας έχουν δύναμη και φωνή».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε το ταμπού για κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνει δίπλα μας, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, στα πανεπιστήμια, σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και μέσα στην οικογενειακή εστία. Όσοι ασκούν εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο ας λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες της Σοφίας, γιατί είναι μόνο η αρχή. Τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας έχουν δύναμη και φωνή».