Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ: Προκαλούν οι δηλώσεις Ζάεφ και η αφωνία Τσίπρα

nd-5-thumb-large.jpg
 clock 17:36 | 03/12/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Προκλητικές χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τις νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι «η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και δυστυχώς δικαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο».

Όπως τονίζει η Ν.Δ., «οι δηλώσεις Ζάεφ για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στη χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες. Και γι’ αυτό εξίσου προκλητική είναι και η αφωνία του πρωθυπουργού και υπουργού των εξωτερικών κ. Τσίπρα».
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως πλέον, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει πιθανότητα η «μακεδονική» -όπως είπε- γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis