Πολιτική

Μπακογιάννη: Πρέπει να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον διάλογο με την Τουρκία

Το tweet της Ντόρας Μπακογιάννη για τη μητέρα της!

«Πιστεύω ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι έχει ανοίξει πολλά μέτωπα. Ούτε η οικονομία της, ούτε η κοινωνία της, μπορεί να τα διαχειριστεί και κάποια στιγμή θα επιδιώξει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση-πρόκληση της Ελλάδος για έναν ουσιαστικό διάλογο» τονίζει σε συνέντευξή της στην «ΕφΣυν» η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. «Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά εάν την πρωτοβουλία των κινήσεων θα την έχουμε εμείς ή αν θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι διαλόγου διότι κάποιοι άλλοι θα μας υποχρεώσουν, και φαντάζομαι ότι γίνεται αντιληπτό αυτό που λέω» υπογραμμίζει.

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνάει το μπόι της χώρας μας και ότι για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε εσωτερική σύμπνοια και χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ως προς την Ευρώπη για να πετύχουμε μια πολιτική η οποία θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα. «Έχουν γίνει βήματα, όπως η πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, αλλά όλα αυτά θέλουν χρόνο και δυστυχώς τα νησιά μας δεν έχουν άλλο χρόνο. Δίνουμε μια μάχη που από την αρχή ξέρουμε ότι είναι άνιση, μια μάχη Δαυίδ με Γολιάθ και για αυτό οφείλουμε να συνεννοηθούμε και να δουλέψουμε μαζί» σημειώνει.

Αναφερόμενη στις κλειστές δομές ξεκαθαρίζει ότι βασική προϋπόθεση για να γίνουν επιστροφές μεταναστών είναι να ξέρουμε πού βρίσκονται και αυτό γίνεται μόνο με κλειστά κέντρα.

Πολιτική

Βουλή: Ενημέρωση της Επιτροπής Διαφάνειας για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού

Βουλή

Τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ενημερώσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής ο Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το προωθούμενο διαφημιστικό πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε μετά απο σχετικό αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν σε αυτή, υπό τον αιχμηρό ισχυρισμό ότι το επίμαχο πρόγραμμα  εμείς υποψίες αδιαφάνειας και σπατάλης δημοσίου χρήματος.
Για το ίδιο θέμα άλλωστε  65 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει προ ημερών ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, προκαλώντας τα δικά του αιχμηρά σχόλια ότι η δημόσια υγεία δεν προσφέρεται για μικροκομματικες αντιπαραθέσεις.

Ο ίδιος είχε επισημάνει στην απάντηση του ότι η επιτυχία των προληπτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση οφείλεται και στους άξονες του "Μένουμε σπίτι" καθώς και της συνεχούς επικοινωνίας της σημασίας που έχει η  υπεύθυνη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, τονίζοντας πως αυτή δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στο "φιλότιμο" των ΜΜΕ και των εργαζομένων σε αυτά. 

"Έχουμε ευθύνη ως οργανωμένη Πολιτεία να διαμορφώσουμε μια επαγγελματική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης. Τα πλέον δύσκολα είναι μπροστά μας και ο εφησυχασμός αποτελεί κακό σύμβουλο. Όσο περνά ο καιρός τόσο σημαντικότερη καθίσταται η ύπαρξη συνεχούς και συνεπούς ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης που έχουμε σχεδιάσει αναπτύσσεται σε δύο φάσεις, ενώ η συνολική πίστωση για την πραγματοποίησή της ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ, αφορά δηλαδή στο 0,16% των δημοσιονομικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που έχουν μέχρι στιγμής αποφασιστεί", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας, περιγράφοντας αναλυτικά τον σχεδιασμό της καμπάνιας για την αποφυγή διασποράς του ιού.