Πολιτική

Μητσοτάκης προς Σακελλαροπούλου: Πήραμε τα καλύτερα πλοία στην καλύτερη δυνατή τιμή

Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου

Την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την συμφωνία με την Γαλλία που αφορά στην προμήθεια των φρεγατών Belh@rra αλλά και την αμυντική συνδρομή.

Κατά την διάρκεια του διαλόγου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι γαλλικές φρεγάτες θα αναβαθμίσουν κατά πολύ τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Παράλληλα σημείωσε πως πλέον «έχουμε μια συμφωνία με μια πολύ ισχυρή ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομή». Τόνισε παράλληλα ότι  «η συμφωνία αυτή δεν μπορεί κατά οποιονδήποτε τρόπο να ερμηνευτεί ως υπονόμευση της θέσης της Ελλάδος στην Ευρωατλαντική Συμμαχία».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου  σημείωσε πως η ελληνογαλλική συμφωνία «είναι πολύ σημαντική για την άμυνα της χώρας μας και τον ρόλο που αυτή επιθυμεί να παίξει». Συμπλήρωσε δε πως «κανείς δεν αμφισβητεί τον ρόλο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και τη συμμετοχή μας σε αυτή, αλλά χρειάζεται να γίνονται παράλληλα και άλλες κινήσεις, που είναι πολύ σημαντικές».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Λεβέντης - κορωνοϊός: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Ηράκλειο - Σεισμός: 30 χωριά στον δήμο Μινώα Πεδιάδος με σοβαρές ζημιές

Σεισμός - Ηράκλειο: Οι εργαζόμενοι της Παγκρήτιας Τράπεζας στηρίζουν τους σεισμόπληκτους

Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: Ανάταση στη δημοκρατική παράταξη

καστανιδης

“Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου”, δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης.

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε για να ψηφίσει γύρω στις 11.30 έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη.

“Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο. Και γι΄αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία.

Τα μηνύματα που έχουμε απ’ όλη την Ελλάδα, είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου, γιατί πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα”, δήλωσε ο κ. Καστανίδης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στο Ηράκλειο ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης (φώτο/βίντεο)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου (βίντεο)

ESPA BANNER