Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητστοτάκης, συνεχίζει τις εξορμήσεις του στα υπουργεία και σήμερα στις 10:00 το πρωί, στον απόηχο των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, βρέθηκε στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
«Η προσιτή στέγη για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής.
«Οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι το αποτέλεσμα μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς είναι αυτές οι πολιτικές που μας επέτρεψαν να ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει» εξήγησε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα τόνισε ότι «η επιδότηση του ενοικίου είναι ένα μόνο μέτρο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης στη χώρα μας» και ενημέρωσε για τα μέτρα που στο παρελθόν έχει λάβει η κυβέρνηση στο ίδιο πλαίσιο.
«Ξέρουμε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα η στεγαστική κρίση. Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να φροντίζει τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πιο δύσκολη οικονομική θέση» συμπλήρωσε.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν η υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου και η υφυπουργός Έλενα Ράπτη.
Χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη στήριξη για τους ενοικιαστές, ξεκινώντας από τον προσεχή Νοέμβρη και κάθε Νοέμβρη, από το 2025 με την επιστροφή ενός ενοικίου.
Από πλευράς της κυβέρνησης, αυτό που τονίζεται, είναι ότι δίνει έμφαση στα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα και παράλληλα στο πολύ σημαντικό εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση του δημογραφικού.
Αύριο, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου οι συσκέψεις είναι διαρκείς με τον σχεδιασμό για τα μέτρα του 2026 που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γυμνάσιο Αλικαρνασσού: Επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες
Ουκρανία: Να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στα εδάφη που έχει καταλάβει ζητούν οι ΗΠΑ