Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη του κυριακάτικη ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «Η αλληλεγγύη που επέδειξε η Ελλάδα και άλλα κράτη- μέλη της ΕΕ προς την Κύπρο απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι ενωμένη», ωστόσο υπογράμμισε ότι «πρέπει να είναι και έτοιμη - να έχουμε έναν σαφή και εφαρμόσιμο οδικό χάρτη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος».
Σχετικά με τις επιπτώσεις των πολεμικών συγκρούσεων, ο πρωθυπουργός αναφέρει στην ανάρτησή του πως «η Ευρώπη οφείλει να διαθέτει μια συγκεκριμένη εργαλειοθήκη, ικανή να προσφέρει προσωρινή και στοχευμένη στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είναι η άλλη όψη της ανταγωνιστικότητας για την οποία συζητήσαμε επί μακρόν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με μια ενεργειακή κρίση».
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
Διαβάστε επίσης:
Θεοδωρικάκος: Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας
Μητσοτάκης: Το βίντεο που ανέβασε μετά τη συνάντηση με τους επαναπατρισθέντες και τα κατοικίδιά τους