Πολιτική

Μέτρα στήριξης των ψυχικά πασχόντων ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

βουλή

Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων στήριξης των ψυχικά πασχόντων, καθώς επίσης και όσων χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη λόγω της πανδημίας του Cocid 19, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Γιάννη Μπαλάφα και με τη συνυπογραφή 34 ακόμα Βουλευτών, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών στην Κίνα, σύμφωνα με τις οποίες οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 επηρεάζουν το 58% του πληθυσμού με μέτρια έως σοβαρή ψυχολογική επιβάρυνση, το 28% με ανάλογης βαρύτητας άγχος και το 16% με καταθλιπτικά συμπτώματα.

 

«Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και η Πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα χωρίς καμία καθυστέρηση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Τη στιγμή που ο αριθμός των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από υποστήριξη αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, οι υποστελεχομένες δομές φροντίδας αδυνατούν να ανταποκριθούν στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε. Κι επειδή η ψυχική υγεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι υποχρέωση του Κράτους να προσφέρει σε όλους τους πολίτες τις απαραίτητες δομές ψυχολογικής υποστήριξης».

 

Στην Ερώτηση, τονίζεται επίσης το γεγονός ότι η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας σε τοπικό και γενικό επίπεδο είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το ζήτημα, ενώ οι ευάλωτες ομάδες (άστεγοι, εξαρτημένοι, πρόσφυγες, κακοποιημένες γυναίκες, Ρομά, ΑμεΑ, φυλακισμένοι κλπ), θα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της φροντίδας και ρωτούν τον Υπουργό:

 

1. Θα προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού για να στελεχωθούν οι τοπικές μονάδες ψυχικής υγείας και τα νοσοκομεία και ταυτόχρονα θα προχωρήσει στην αναγκαία χρηματοδότηση τους;

 

2. Θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για να στηριχθούν τα κέντρα απεξάρτησης, οι φυλακές, οι καταυλισμοί προσφύγων και Ρομά και όσα κέντρα προσφέρουν κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων;

 

3. Θα προχωρήσει στην δημιουργία ενός κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει από το δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας και τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και των Κοινοτήτων μέχρι τα νοσοκομεία ώστε να καλύπτει όλο το φάσμα των ανθρώπων που πλήττονται ψυχολογικά από την νέα συνθήκη που βιώνουμε;

 

4. Θα ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις των επικουρικών ιατρών από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί»;

Πολιτική

Στη Βαρυμπόμπη η Φώφη Γεννηματά - Αυτοψία στα καμένα

βαρυμπόμπη

Μια ημέρα μετά την μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μαζί με στελέχη του κόμματος πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή. Συνομίλησε με τον δήμαρχο και με κατοίκους που είδαν την περιουσία τους να χάνεται.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η κ. Γεννηματά μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου επισκέφθηκαν την Αχαΐα και τις πυρόπληκτες περιοχές στη Ζήρια.

Η πρόεδρος ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Δήμαρχο κ. Βρεττό για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες, το μέγεθος της καταστροφής, πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει σπίτια και επιχειρήσεις.

Η κυρία Γεννηματά εξέφρασε από την πλευρά της την αμέριστη συμπαράσταση της και επανέλαβε τη δέσμευση της για πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκατάσταση και προστασια της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πύρινος όλεθρος καίει τη χώρα - 118 φωτιές - Εκκένωση περιοχών (Βίντεο)

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο - Με πλοία έβγαλαν τον κόσμο από την παραλία (Βίντεο)

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη