Πολιτική

Μάρκος Μπόλαρης: Ευθύνη όλων μας η καθημερινή βελτίωση των προβλημάτων του πολίτη

μάρκος μπόλαρης

 «Η διαδικασία της ανάκαμψης είναι καθημερινή. Είναι ευθύνη όλων μας, ευθύνη της κυβέρνησης σε όλα τα υπουργεία η καθημερινή βελτίωση των προβλημάτων που έχει ο πολίτης», τόνισε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα θρησκευμάτων, Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".
«Δεν αλλάζει -ευτυχώς ή δυστυχώς- τίποτα με μαγικό ραβδί, όλα θέλουν αγώνα, θέλουν σχέδιο για το πώς θέλουμε να είναι η χώρα το 2020, το 2025, το 2030, σχέδιο για μια άλλη παραγωγική βάση» σημείωσε ο κ. Μπόλαρης και πρόσθεσε: «θέλουμε ένα σχέδιο για να εντάξουμε στην παραγωγική μας διαδικασία το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας, που είναι η νέα γενιά».
«Είναι αυτά τα παιδιά με τα περισσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από κάθε άλλη γενιά Ελλήνων, που είναι παιδιά με πτυχία, με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γλώσσες, διεθνή εμπειρία, που είτε είναι στην Ελλάδα και τα κουτσοβολεύουν είτε έφυγαν στο εξωτερικό. Όλα αυτά η κυβέρνηση θέλει με ένα μεγάλο σχέδιο, σε συνεργασία με πολλά υπουργεία, να τα εντάξει στην παραγωγική διαδικασία», εξήγησε, επισημαίνοντας πως αυτό είναι κάτι που το έχουν ανάγκη η χώρα και η οικονομία.
Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα πως «αυτό το οποίο λέει ο πρωθυπουργός είναι πως θέλουμε ανάπτυξη στη χώρα, αλλά τη θέλουμε με δικαιοσύνη, δεν τη θέλουμε για λίγους, οι οποίοι στα δύσκολα βγάζουν τα λεφτά στις λίστες στο εξωτερικό και αφήνουν τον πολίτη να αντιμετωπίσει την κρίση, το βάρος μόνος του και αναίτια».
Ο κ. Μπόλαρης είπε ακόμα πως ο ανασχηματισμός είναι «κρίσιμη ιστορικά (και) πολιτικά στιγμή καθώς η χώρα, την περασμένη εβδομάδα, λύθηκε από τα δεσμά της προκρούστειας κλίνης, στην οποία είχε βρεθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια» και ευχαρίστησε «για την τιμητική επιλογή από πλευράς πρωθυπουργού», σημειώνοντας ότι «είναι μια πρόκληση η ενασχόληση με το υπουργείο Εξωτερικών, η εμβάθυνση πάνω στα ζητήματα, τα οποία αφορούν τα θέματα που έχουν σχέση με τις θρησκείες, με τα εκκλησιολογικά σ' αυτή την περιοχή».
«Η γεωπολιτική και γεωστρατηγική, που με ένταση σήμερα απασχολούν όχι μόνο τους λαούς εδώ, την Ευρώπη, αλλά και όλες τις μεγάλες δυνάμεις -έχουμε πολέμους, έχουμε συγκρούσεις, έχουμε φανατισμούς- αυτό όλο χρειάζεται διαχείριση, γιατί αυτός ο ευρύτερος χώρος είναι ένας χώρος, όπου ιστορικά οι Έλληνες, από τον πρώτο αποικισμό μέχρι και σήμερα, είμαστε παρόντες και πολιτισμικά και εκκλησιαστικά και εμπορικά και πολιτικά», συμπλήρωσε ο κ. Μπόλαρης.

Πολιτική

Πιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

Πιερρακάκης

«Η ψηφιακή διακυβέρνηση στην Ελλάδα είναι τέσσερα πράγματα: Κράτος, τηλεπικοινωνίες, ψηφιακή οικονομία και ψηφιακές δεξιότητες. Στα δύο τελευταία υπάρχει μεγάλο πεδίο επικοινωνίας με το ΕΒΕΑ, που είναι καταλύτης επιχειρηματικότητας». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σημειώνοντας ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα. Είναι μία τεράστια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια με έναν τρόπο που θα αλλάξει το παραγωγικό μας μοντέλο. Όταν υλοποιηθεί το σύνολο του σχεδίου, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε ένα άλλο σημείο από αυτό που γνωρίζουμε τώρα».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, τόνισε τη σημασία προσαρμογής στη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και τις δράσεις που έχει ήδη αναλάβει το Επιμελητήριο. «Το ΕΒΕΑ υπήρξε ένας εκ των οδηγών σε αυτήν την προσπάθεια. Με γνώμονα τη διευκόλυνση και τη στήριξη του επιχειρείν, πρωτοπόρησε με τη σύσταση της Υπηρεσίας μίας Στάσης του ΓΕΜΗ. Ανέτρεψε, έτσι, ένα καθεστώς γραφειοκρατίας και χρονοβόρων διαδικασιών και κατασκεύασε μία ζωτικής σημασίας παράκαμψη προς όφελος των επίδοξων επιχειρηματιών», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπρατάκος, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού. «Πιο σημαντική κρίνεται η συνέχισή τους προς το ψηφιακό αύριο. Και για το ΕΒΕΑ, το αύριο απαιτεί τη διεύρυνση των υπηρεσιών μας που προσφέρεται ψηφιακά. Την αναβάθμιση των εσωτερικών μας συστημάτων και λειτουργιών. Την ανάπτυξη νέων εργαλείων για τα μέλη μας. Και δράσεις υποστήριξης και επιμόρφωσής τους, κατάρτισης και επανακατάρτισης (reskilling & upskilling)», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Νέος, ισχυρός σεισμός, ανοιχτά του νησιού

Τριμερής Σύνοδος: Στρατηγικής σημασίας τα περιφερειακά σχήματα συνεργασίας

 

ESPA BANNER