Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαμουλάκης: Πιο φθηνά τα ελληνικά προϊόντα στις Βρυξέλλες απ’ ό,τι στην Ελλάδα
Χάρης Μαμουλάκης
 clock 21:10 | 26/09/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Το μείζον πρόβλημα της αισχροκέρδειας που ροκανίζει κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό και την έλλειψη αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου από την πλευρά της Πολιτείας έφερε για μια ακόμη φορά στη Βουλή ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, η οποία συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22/9.

Ο Χάρης Μαμουλάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ το 2020 κατήργησε 17 ελεγκτικούς μηχανισμούς για να δημιουργήσει 1, τη ΔΙΜΕΑ. Μια αυτοτελή Μονάδα που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Ανάπτυξης με σκοπό να πατάξει φαινόμενα αισχροκέρδειας και συγκεντροποίησης της αγοράς που οδηγούν σε καρτελοποίηση «αυτά που βιώνουμε δηλαδή τα τελευταία 5 και πλέον χρόνια».

«Η στελεχιακή αφυδάτωση από την οποία η υπηρεσία διακατέχεται όλα αυτά τα χρόνια δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ ό,τι πριν τη δημιουργία της ΔΙΜΕΑ» ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσής της: «Αριθμεί μετά βίας 80 εργαζομένους, με την πλήρωση των οργανικών θέσεων να είναι μόλις στο 65%, 5 χρόνια μετά».

Ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε ότι τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να μην μπορεί να παταχθεί η ακρίβεια, το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά το δημογραφικό, με την συγκεντροποίηση να οδηγεί σε φαινόμενα χειραγώγησης τιμών, όπου ελληνικά προϊόντα είναι φθηνότερα στις Βρυξέλλες απ’ ότι στην Ελλάδα και ζήτησε απαντήσεις στα ερωτήματα:

1. Πόσοι έλεγχοι έχουν διενεργηθεί ως προς την εφαρμογή του άρθρου 54 του ν.5024/2023 καθ’ έτος από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α., πόσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν και ποιο το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν;

2. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού της ΔΙ.Μ.Ε.Α. που άπτεται ζητημάτων αθέμιτης κερδοφορίας επιχειρήσεων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω 2.500 ευρώ οι μηνιαίες δαπάνες για οικογένεια με 2 παιδιά

Ηράκλειο: Βραδινή... απόβαση μεταναστών στα νότια

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis