Πολιτική

Λιάκος: Γελοίο το μέτρο για 65άρηδες – Δεν θα πειθαρχήσουμε

Αντωνης Λιακος

Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τους πολίτες άνω των 65 εκφράζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Λιάκος.

Σε ανάρτησή του ο ιστορικός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καλεί σε απειθαρχία, σε περίπτωση που εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα για τους άνω των 65 ετών και καλεί την κυβέρνηση να μην προβεί σε τέτοια κίνηση γιατί, όπως λέει, «θα γελοιοποιηθεί».

Η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου, μάλιστα, κλείνει με το… «εμπρός λοιπόν για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία»!

«Ο κ. Χαρδαλιάς μας είπε σοβαρά ότι εξετάζεται η επιβολή περιοριστικών μέτρων για τους ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω, αυτούς δηλαδή που βρίσκονται στις κρίσιμες ηλικιακές ομάδες.

Καλά ότι δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε ας το έχουν δεδομένο πριν γελοιοποιηθούν και τα μαζέψουν όπως έκαναν με τον Μεγάλο Περίπατο.

…εμπρός λοιπόν για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία!».

 

Ο κ. Χαρδαλιάς μας είπε σοβαρά ότι εξετάζεται η επιβολή περιοριστικών μέτρων για τους ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω,...

Posted by Antonis Liakos on Friday, 25 September 2020

Πολιτική

Novartis: Με την κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά ανοίγει ο κύκλος των ανακρίσεων

Σαμαρας.jpg

Με την είσοδο του ερχόμενου μήνα η ανακρίτρια αρεοπαγίτης Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ανοίγει τον κύκλο των ανακρίσεων του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) που ερευνά την σκευωρία της Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Έτσι, ο νέος και τελικός κύκλος των ανακρίσεων για την σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας ανοίγει με την κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και των πρώην υπουργών Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου. Και οι τρεις, για την επίμαχη υπόθεση έχουν καταθέσεις μηνύσεις.

Αναλυτικότερα, από την κυρία Αλεβιζοπούλου έχουν κληθεί για να καταθέσουν, στις 5 Νοεμβρίου 2020 ο κ. Σαμαράς, την επόμενη ημέρα, 6 Νοεμβρίου, ο κ. Βενιζέλος και στις 9 Νοεμβρίου ο κ. Λοβέρδος.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έχουν κληρωθεί είναι:

-Από τον Άρειο Πάγο τακτικά μέλη οι Όλγα Σχετάκη - Μπονάτου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και Πηνελόπη Παρτσαλίδου- Κομνηνού και αναπληρωματικά μέλη οι Παρασκευή Καλαϊτζή και Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου.

-Από το συμβούλιο της Επικρατείας τακτικά μέλη οι Δημήτριος Καλτσούνης και Βασίλειος Ανδρουλάκης και αναπληρωματικό μέλος Ευθύμιος Αντωνόπουλος.

-Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τακτικό μέλος η Βασιλική Θεοδώρου με αναπληρωτή τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.

Οκτώ αδικήματα εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Όπως είναι γνωστό, το κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας της Novartis, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αντιμετωπίζει οκτώ συνολικά αδικήματα, που είναι:

1. Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με άρθρο 239 Ποινικού Κώδικα).

2. Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με άρθρο 239 Π.Κ.).

3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (άρθρο 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με Π.Κ. 259).

4. Παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση (άρθρο 259 Π.Κ. αυτοτελώς).

5. Απόπειρα εκβίασης (άρθρο 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού Π.Κ. του άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4619/2019).

6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (άρθρο 159 παρ. 1 παλαιού και νέου Π.Κ.).

7. Δωροληψία υπαλλήλου (άρθρο 235 Π.Κ.) και

8. Εγκληματική οργάνωση -συμμορία (άρθρο 187 παρ. 5 παλαιού Π.Κ. και παρ. 3 νέου Π.Κ.).