Δευτέρα 23 ΣΕΠ 2019 14:29
 • Ηρακλειο
  25°C
 • Χανια
  24°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Κυριάκος Μητσοτάκης: Fake news ότι η ΝΔ θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Fake news ότι η ΝΔ θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο

κυριάκος μητσοτάκης

«Αν κάτι μας διαφοροποιεί από άλλες αντιπολιτεύσεις  είναι ότι είμαστε φειδωλοί  στις εξαγγελίες μας» τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ανέφερε πως ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος από την πολιτική της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Open Tv, υπογράμμισε μεταξύ  άλλων ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι αδιαπραγμάτευτη η μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ όπως είπε θα διαπραγματευτεί από διαφορετική θέση στις Βρυξέλλες τη μείωση την πλεονασμάτων τα οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Για υπόθεση Novartis

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις Αγγελή για την υπόθεση Novartis που έγιναν χθες, ανέφερε πως ο  ενέπλεξε ευθέως δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μία πολιτική σκευωρία.
Είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε,  «ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή. Σημείωσε ακόμη πως «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, κι ο Τσίπρας το ξέρει. Δύο υπουργοί είναι στο Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

"Fake news τα περί απολύσεων"

Χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά fake news όσα λέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. «Δε θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο θα πρέπει να λειτουργεί με άξιους υπαλλήλους και προφανώς θα πρέπει να υπόκεινται σε αξιολόγηση», τόνισε.

Αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όσα του προσάπτει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν θα ξεφύγει από την αναλογία πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την αναλογία και να γίνουν περισσότερες προσλήψεις, αν η  Οικονομία – όπως είπε –  αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που θέλουμε.

«Πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις. Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις σε Υγεία, Αστυνομία και όπου άλλου χρειάζονται» σημείωσε.

Επανέλαβε πως με κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου – όπως ανέφερε – να μη δρουν σε αυτά «μπαχαλάκηδες» ενώ θα μπει μία τάξη στο «άβατο» των Εξαρχείων.

 Ενίσχυση της ανάπτυξης, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας​

«Ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τ/σ ΟPEN. Τόνισε πως δεν μίλησε ποτέ για κοινωνικά δικαιώματα που θα πληγούν και έκανε λόγο για Fake news. Επισήμανε ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, από τις επιχειρήσεις.
Εκτίμησε πως μπορούμε να ξεφύγουμε από το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία, για να προσθέσει πως δεν γνωρίζει εάν μπορούμε να πάμε στο ένα προς ένα. Να δούμε τα περιθώρια για προσλήψεις -συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης- αλλά θα δώσουμε έμφαση σε προσλήψεις όπου χρειάζεται: στην Παιδεία κα την Υγεία. Εκεί που χρειαζόμαστε, θα προσλαμβάνουμε και εξειδικευμένο προσωπικό, ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για "αλαζονική στάση της κυβέρνησης την οποία τιμώρησαν οι πολίτες", σημείωσε ότι καταλαβαίνει "την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας μετά τις εκλογές, για να προσθέσει ότι "δεν μπορεί να αποκαλεί μπακαλίστικη τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη".
Επίσης, εξέφρασε την "απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τι θα κανει μεταξύ 1ης και 7ης Ιουλίου", αναφερόμενος στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. 

«Έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών»

«Είναι ξεκάθαρο το κυβερνητικό σχήμα στο μυαλό μου, έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών, αλλά δεν θα αποκαλύψω τίποτα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον τ/σ OPEN.
Υπογράμμισε πως το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει αναπληρωτές, με εξαίρεση ένα Υπουργείο. Είπε, επίσης, πως θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας και θα υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή. 
 
 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Mε συγκεκριμένα βήματα που θα επιχειρήσουν να αλλάξουν «από κάτω προς τα πάνω» το κόμμα, σχεδιάζει τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» ο Αλέξης...