Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Σημίτης: Το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο

Σημιτης
 clock 11:25 | 10/01/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις» στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σημειώνοντας πως «οικονομική κρίση, υψηλή ανεργία, χαμηλή παραγωγικότητα, υστέρηση σε όλους τους τομείς, αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα».

Ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει πως «πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους».

«Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος» συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός και τονίζει: «Η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας.

» Το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό. Διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν αποφασιστικά επιδιώξουμε την προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς φόβους πισωγυρίσματα δισταγμούς και αναβολές» αναφέρει ο κ. Σημίτης.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis