Πολιτική

Κορωνοϊός: Τηλεφωνική συνομιλία της Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Αυστρίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Alexander Van der Bellen και τον συνεχάρη για τη χθεσινή 75η Επέτειο της Ανακήρυξης της 2ης Αυστριακής Δημοκρατίας.

Ο Αυστριακός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε η χώρα μας την πανδημία, γεγονός που συνετέλεσε στο να περιοριστεί σημαντικά η εξάπλωσή της. Ο κ. Van der Bellen έδωσε έμφαση στην επόμενη ημέρα και στην άρση των περιοριστικών μέτρων που θα οδηγήσουν, με προσοχή και σύνεση, στην επιστροφή στην ομαλότητα. Εξέφρασε τέλος την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συμμερίστηκε τον προβληματισμό ως προς τις επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία και ειδικότερα στον τουρισμό και εξέφρασε την ελπίδα για συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι συνέπειες της πανδημίας.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αυστριακό ομόλογό της για την άμεση στήριξη της χώρας του στην πρόσφατη προσφυγική -μεταναστευτική κρίση στον Έβρο και υπογράμμισε ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού σύγχρονες προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή.

Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σούκρι στο Κάϊρο

Δένδιας - Σούκρι

Στις 10:00 το πρωί έφτασε στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Θερμή υποδοχή

Η συνάντηση των επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο ΥΠΕΞ είναι διμερή θέματα και η κατάσταση στη ΝΑ Μεσόγειο.

Για θερμή υποδοχή από τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαχέμ Σούκρι στο Κάιρο, έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο twitter ο Νίκος Δένδιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δένδιας: Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Άγκυρα κάτω από το χαλί

Μηταράκης προς Σοϊλού: Υποχρέωση της Τουρκίας να αποτρέπει τις μεταναστευτικές ροές

Προεδρική Φρουρά: O Δένδιας με ύψος 1,92 θα μπορούσε να ήταν Εύζων!