Πολιτική

Κορωνοϊός - Κικίλιας: το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει

Βασίλης Κικίλιας

Το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης.

"Είναι εμφανές πόσο επικίνδυνος και θανατηφόρος είναι ο κορωνοϊός. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε Ημαθία και Λάρισα" τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το ΕΣΥ πιέζεται από παντού, αλλά αντέχει.

"Είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν το ΕΣΥ. Κραταιά συστήματα υγείας δεν αντέχουν, όμως το ΕΣΥ αντέχει. Η Ελλάδα δεν θα σωθεί με λόγια, αλλά με πράξεις" πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Κατόπιν ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στον σκοπό του ΕΟΔΥ. Όπως είπε, είναι ένας οργανισμός που προστατεύει τη δημόσια υγεία. Εκδίδει οδηγίες και πρωτόκολλα για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ συμβουλεύει για τα ταξίδια, τα ΜΜΜ και όλες τις λειτουργίες. Διερευνά κρούσματα και συντάσσει επιστημονικά μοντέλα, ενώ προχωρά και σε ανάλυση δεδομένων και εκτίμηση καταστάσεων.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη - κορωνοϊός: Τί έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid test στην "κόκκινη" περιοχή

rapid test

Ανακούφιση έφεραν τα αποτελέσματα από τα rapid test που έγιναν σήμερα στο Παλαίκαστρο Σητείας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. 

Σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, έγιναν περίπου 150 rapid test και όλα βγήκαν αρνητικά. 

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή έχει βρεθεί στο "κόκκινο" με την Πολιτική Προστασία τις προηγούμενες ημέρες να αποφασίζει την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων (lockdown).

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κακοκαιρία: Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό παράτολμοι εκδρομείς

Ηράκλειο: Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα για την λαϊκή της Ν. Αλικαρνασσού

Νίκος Παπαθανάσης στο Ράδιο Κρήτη: Θα στηριχθούν με όλα τα μέσα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι