Πολιτική

Κορωνοϊός: Άμεσος και αποτελεσματικός ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Ενεργό και αποτελεσματικό ρόλο στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού έχει το υπουργείο Εσωτερικών και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς υπό την σκέπη του βρίσκεται η ραχοκοκαλιά του κράτους που είναι ο δημόσιος τομέας με τις υπηρεσίες του, αλλά και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαχείριση όλης αυτής της κρίσης, όντας ο συνδετικός κρίκος κοινωνίας – κράτους.

Τα αντανακλαστικά που έδειξε το ΥΠΕΣ σε αυτή την έκτακτη κατάσταση και οι άμεσες ενέργειες του υπουργού Παναγιώτη Θεοδωρικάκου στην κατεύθυνση της στήριξης των ΟΤΑ με πόρους και «εργαλεία» είναι αξιοσημείωτα στοιχεία, τα οποία κάνουν τους φορείς και τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης της Κρήτης να αισιοδοξούν για την επόμενη μέρα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της αυτοδιοίκησης Κρήτης βρίσκονται σε διαρκή σύνδεση με το αρμόδιο υπουργείο, γεγονός που επιτρέπει την άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης και αν προκύψει. Αυτό θεωρείται από όλους ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο για την παρούσα φάση που είναι ο περιορισμός της διασποράς της πανδημίας, αλλά και για την επόμενη μέρα που θα πρέπει να γίνει και η διαχείριση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων.

Πολιτική

Δείτε live – Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

μητσοτακης βουλη.jpg

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το εάν θα επεκταθεί στους εκπαιδευτικούς, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας πως προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος τοπθετείται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο είπε: «Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών, αλλά δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. «Ενα ποσοστό 70% έχει εμβολιαστεί», συνέχισε

Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα κληθούν να κάνουν συχνά εργαστηριακά (όχι self test) τεστ και θα υποστούν τη σχετική ταλαιπωρία.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 121 βουλευτές, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την ψήφισή του.

Δείτε live:

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Έχετε άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και της διαδικασίας εξετάσεων

Γεννηματά: Υπερσυντηρητικό και υπερσυγκεντρωτικό το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία

Κουτσούμπας κατά Κεραμέως: Το νομοσχέδιο θα φέρει πραγματικά εκπαιδευτικό Μεσαίωνα

Κεραμέως: «Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο»

Εκπαιδευτικοί: Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο