Πολιτική

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την επέμβαση ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στη Λευκορωσία

κκε περισσος.jpg

Παρέμβαση στην έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την «κατάσταση στη Λευκορωσία» έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλοντας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «την επέμβαση ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Κι από αυτό το βήμα καταγγέλλουμε ότι τα γεγονότα στη Λευκορωσία αυτές τις μέρες συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Τα προσχήματα της ΕΕ και των συμμάχων της αποτελούν τη γνωστή πολυπαιγμένη "κασέτα" που χρησιμοποιήθηκε στη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία, το Ιράκ, κ.α. Οι λαοί έχουν πληρώσει αυτές τις επεμβάσεις σας με ποταμούς αίματος και ο κατατρεγμός τους στις διαμελισμένες χώρες τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά. Όλα συνιστούν αποτελέσματα του ανταγωνισμού των ομίλων για τον έλεγχο των αγορών, όπως άλλωστε και στη Λευκορωσία, για τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας μιας χώρας με ισχυρά ερείσματα της Ρωσίας, τελευταίος σταθμός του δρόμου του μεταξιού της Κίνας».

«Για τις κυβερνήσεις της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής ισχύει το «κοιτά ποιος μιλάει» γιατί ενώ αυτές δημαγωγούν περί «ελευθερίας και δημοκρατίας» είναι οι ίδιες που σέρνουν σε δικαστήρια αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και φυλακίζουν κομμουνιστές, απαγορεύουν ΚΚ, ξεπλένοντας ταυτόχρονα τις φασιστικές συμμορίες» πρόσθεσε στην τοποθέτησή του ο Κ. Παπαδάκης.

«Ο Λευκορώσικος λαός δεν έχει δώσει καμιά εξουσιοδότηση στην ΕΕ και τους συμμάχους της να επεμβαίνει. Δεν τους έχει ανάγκη! Μπορεί να αποφασίσει με βάση τα δικά συμφέροντα του και να "γυρίσει σελίδα", απαλλασσόμενος από το σημερινό και κάθε αστικό καθεστώς, με τη δική του εξουσία, χαράζοντας εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» κατέληξε ο ευρωβουλευτής τής του ΚΚΕ.

Πολιτική

Χρυσοχοΐδης στη Βουλή: Έχετε μια άχαρη τριλογία σαν μαγνητόφωνο... εφετείο, 14χρονος, Παππάς

χρυσοχοιδης.jpg

Για όλα τα θέματα στα οποία τού ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί «μία άχαρη τριλογία» θεμάτων και συγκεκριμένα, το εφετείο, τον 14χρονο και τον Παππά και υπεραμύνθηκε των αποφάσεων και των ενεργειών του.

Πιο αναλυτικά η ομιλία του:

Αλλάξαμε το νόμο περί συναθροίσεων, καταργήσαμε τα χουντικά διατάγματα που τόσα χρόνια μας ντρόπιαζε η εφαρμογή τους. Έχουμε πια ένα συνετό θεσμικό πλαίσιο, που σταθμίζει δικαιώματα διαδηλωτών και κίνησης στην πόλη, που επιβάλλει στην αστυνομία να περιφρουρεί το δικαίωμα, όχι να στέκεται απέναντι.

Το κυριότερο περιορίζει αφάνταστα τον κοινωνικό ανταγωνισμό, το επικίνδυνο φαινόμενο του να έρχονται απέναντι διαδηλωτές και πολίτες που δεν συμμετέχουν αλλά θεωρούν ότι παρεμποδίζονται.

Είναι νόμος σταθμός, ορόσημο για την εξέλιξη μιας δημοκρατίας που δεν φοβάται αλλά ρυθμίζει, δεν διαιρεί αλλά συμπεριλαμβάνει, δεν περιστέλλει αλλά περιφρουρεί.

Είναι νόμος που εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία και που σας το ξαναλέω. Σε λίγο καιρό θα είναι κοινό κτήμα, ρουτίνα, γιατί είναι νόμος της κοινής λογικής.

Καταθέτω στα πρακτικά τον πίνακα με τις συναθροίσεις από 1ης Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου στην Αθήνα. Στις 34 συναθροίσεις στις οποίες επιβλήθηκαν περιορισμοί, αυτές όπου οι διοργανωτές δεν τήρησαν τα μέτρα είναι μόνο 4, δηλαδή στο 88% υπήρξε εφαρμογή των περιορισμών.

Δεν λέμε λόγια κάνουμε δουλειά. Σε λίγες μέρες θα δείτε στις συναθροίσεις την νέα ομάδα που συστάθηκε, την Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων. Η ΟΔΟΣ εκφράζει αυτό που ψάχνουμε με τον νόμο. Διαμεσολάβηση, συνεργασία, σεβασμό. Είναι νέοι άνθρωποι, με νέες στολές, άοπλοι, καλά εκπαιδευμένοι σε αυτοάμυνα αλλά και πρώτες βοήθειες.

Έχετε μια άχαρη τριλογία σαν μαγνητόφωνο: εφετείο, 14χρονος, Παππάς.

Που τα βρήκατε όλα αυτά τα πονετικά παραμύθια για τον 14χρονο; Δεν ντρέπεστε να φτιάχνετε σαπουνόπερα, να παίζετε με τα παιδιά , τόσο χειριστικά, με τόση εκμετάλλευση;

Το είπα με τη νεολαία υπάρχει θέμα σοβαρό και συνολικό. Έχουμε ευθύνη να τους στηρίξουμε γιατί η κατάσταση τους πιέζει αφόρητα.. Κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονα. Όμως η αστυνομία δεν έχει επιλογές όταν σκάνε μολότοφ. Είναι λύση το να κάνει τα στραβά μάτια;

Για τον χρυσαυγίτη, φυγόποινο Παππά δώσατε χαιρέκακα όλη σας την δύναμη, τα ρέστα σας που θα λέγαμε.. Θεωρήσατε ότι επιτέλους η Αστυνομία κι ο Χρυσοχοΐδης δεν τα κατάφεραν. Στην ουσία ζητήσατε να παραβούμε κανόνες κράτους δικαίου για να παρακολουθούμε τον πολίτη και κατηγορούμενο Παππά. Το ίδιο είχατε ζήσει δυο μέρες πριν, να συλλάβουμε τον ευρωβουλευτή Λαγό, που χαίρει ασυλίας. Επίσης άκριτα ειρωνευθήκατε ότι τα σπίτια όλων των κατηγορούμενων ήταν υπό επιτήρηση, πράγμα που συμβαίνει σε κάθε σημαντική δίκη για αποφυγή αντεκδικήσεων ή ακτιβιστικών πράξεων. Από όσα είπατε πιο λαϊκιστικό δεν γίνεται. Πιο αντιδημοκρατικό δεν υπάρχει. Ζητάτε να καταπατά η αστυνομία τους νόμους, να μην σέβεται ατομικά δικαιώματα, να μην προστατεύει κατηγορούμενους για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα. Μήπως να επιτρέψουμε και το λυντσάρισμα; Και θέλετε να λέγεσθε και Αριστερά, που από τέτοια καταπάτηση νόμων και δικαιωμάτων γέμισε νεκροταφεία και στέναξε σε φυλακές και ξερονήσια.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είσαστε σε τριπλό αδιέξοδο. Σε δημοσκοπική υποχώρηση, σε εσωκομματική ρήξη, σε πολιτική ένδεια. Κι επιστρατεύετε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε.

Εθνικισμό με τα 12 μίλια, εργαλειοποίηση δικαιωμάτων και λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο, κοινωνικό αναχρονισμό με την πρόταση μομφής.

Και φυσικά τελευταίο αλλά όχι πιο ασήμαντο, στοχοποιείτε. Με εχθροπάθεια και σύστημα.
Τώρα έχετε στόχο την αστυνομία και τον Χρυσοχοΐδη. Αλλά παραμένετε απελπιστικά άστοχοι. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Κοιτάξτε , τρόμος και η πάταξη είσαστε εσείς.

Σε διαδηλώσεις στην Αθήνα στο 1ο επτάμηνο του 2019, στη διακυβέρνησή σας ρίξατε 2135 χημικά και δακρυγόνα.

Από τον Αύγουστο του 2019 έως σήμερα, σε 14 μήνες δικής μας διακυβέρνησης, σε μεγαλύτερο αριθμό διαδηλώσεων έγινε χρήση 778 δακρυγόνων.

Δηλαδή στο μισό χρονικό διάστημα, σε λιγότερες διαδηλώσεις ρίξατε τριπλάσια χημικά.