Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Κούρσα για έξι ο δρόμος προς την ηγεσία (Βίντεο)

κινημα αλλαγης

Ξεκαθάρισε σήμερα το «τοπίο» στο Κίνημα Αλλαγής και έξι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος. Μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αποχώρησε από την «κούρσα» ο Β. Κεγκέρογλου.  

Κανονικά συνεχίζουν οι Ν. Ανδρουλάκης,  Π. Γερουλάνος, Χ. Καστανίδης, Αν. Λοβέρδος, και Π. Χρηστίδης, που κατάθεσαν και τις απαιτούμενες υπογραφές.  Υπενθυμίζεται  πως οι υποψήφιοι έπρεπε  να καταθέσουν 5000 υπογραφές ή εναλλακτικά να έχουν τη στήριξη από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής 

Στο δρόμο προς τις κάλπες οι έξι διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ  έχουν δώσει ένα πρώτο «στίγμα» της ατζέντας που θα παρουσιάσουν. Κοινός στόχος όλων είναι ο επαναπατρισμός… πράσινων ψηφοφόρων, που στην πορεία επέλεξαν άλλα  κόμματα.

Στο μήνυμα του το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε μια εικόνα της «πλατφόρμας» με την οποία θα πορευθεί στο δρόμο προς την κάλπη. Είναι χαρακτηριστικό πως χρησιμοποίησε τη φράση «νέα αλλαγή», απευθύνοντας «προσκλητήριο» στους «δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες».  

Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε τον όρο «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» , ενώ σε μια κίνηση που είχε και συμβολικό χαρακτήρα επέλεξε να  ανακοινώσει την υποψηφιότητα του από το «Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε 82 υπογραφές μελών από την Κεντρική Επιτροπή, ενώ αργά χθες το βράδυ μπήκε σε εφαρμογή πλατφόρμα για τη συλλογή υπογραφών και σύμφωνα με όσα αναφέρουν συνεργάτες του έχουν ήδη φτάσει τις 20.000.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε «κατέθεσα μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας». Προσέθεσε πως «σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας».

«Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος. Σε δήλωση του σημειώνει  ότι κατέθεσε 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του για την προεδρεία του Κινήματος Αλλαγής.

Από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης αναφέρθηκε στο «ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής», σημειώνοντας πως «αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα σύμβολα αλλά κυρίως με τις πολιτικές επιλογές, τις ρήξεις και τις τομές που έχουμε τόσο ανάγκη».  Σε δήλωση του σήμερα τονίζει  «7.000 τιμητικές υπογραφές. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο»

Με σαφή μηνύματα ήταν η σημερινή αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος σημείωσε πως «η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου να λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη». Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λοβέρδος έχει καταθέσει 5.200 υπογραφές στήριξης από μέλη του μητρώου του κόμματος, ενώ για την υποψηφιότητα του  έχουν επίσης υπογράψει και άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες 

«Πρέπει να δούμε με μεγάλη σαφήνεια την πολιτική και ιδεολογική μας ταυτότητα, γιατί λείπει» έχει υπογραμμίσει ο Χάρης Καστανίδης, σημειώνοντας πως «η υποψηφιότητά μου είναι ισχυρή και για την 5η και για την 12η Δεκεμβρίου». Να σημειωθεί πως  ο κ. Καστανίδης έχει καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα 8.393 δηλώσεις στήριξης της υποψηφιότητάς του.

Οι  εσωκομματικές κάλπες είναι προγραμματισμένες για τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος αυτός  θα γίνει στις 12 του μήνα.

Κλειδί για την επόμενη ημέρα του κόμματος είναι το μέγεθος της συμμετοχής. Μια μαζική προσέλευση στις κάλπες θα στείλει μήνυμα ανανέωσης και αλλαγής σελίδας, ενώ αντιθέτως αν η συμμετοχή είναι μικρή ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός κύκλου εσωστρέφειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΙΝΑΛ - Γεννηματά: Ο καθένας χωριστά δεν μπορεί, μόνο όλο μαζί θα είμαστε αποτελεσματικοί

ΚΙΝΑΛ: Κανονικά οι εκλογές για αρχηγό, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου

Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Νομοθετική διάταξη για τα μέτρα μέριμνας που αφορούν προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή

«Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαδικασία προώθησης νομοθετικής εξουσιοδοτικής διάταξης για την έκδοση υπουργικής απόφασης, στην οποία θα ρυθμίζονται τα μέτρα μέριμνας για το προσωπικό που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα και οξέα προβλήματα, καθώς και τα ζητήματα χορήγησης απαλλαγής μετά από εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας».

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Ωράριο Εργασίας Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου».

Παράλληλα, ο κ. Παναγωτόπουλος ανέφερε ότι «για το ωράριο εργασίας του προσωπικού τηρείται απαρέγκλιτα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ενώ τα στελέχη που εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες διανυκτέρευσης λαμβάνουν τις δικαιούμενες απαλλαγές, όπως ορίζεται στην σχετική απόφαση ΥΕΘΑ ( Φ.400/32/82424/Σ.343/27-5-2011 (Β΄1139)).

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε στην απάντησή του, με την (Φ.400/163881/Σ.4187/8-9-2011 απόφαση ΥΕΘΑ (Β΄2156)) καθορίστηκε η ώρα έναρξης και λήξης της εργασίας του προσωπικού των στρατιωτικών μονάδων και υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ που εφαρμόζουν πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία σαράντα ωρών. Επιπλέον, μεταβιβάστηκε στους Αρχηγούς των ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ η αρμοδιότητα καθορισμού των ωρών έναρξης και λήξης της εργασίας των στρατιωτικών μονάδων και υπηρεσιών αρμοδιότητας τους, που εξαιρούνται από την εφαρμογή της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας και εφαρμόζουν εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία σαράντα (40) ωρών.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι:

-η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική,

- Το μισθολόγιο των στελεχών είναι ειδικό και για τη σύνταξη του ελήφθησαν υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης των ειδικών συνθηκών απασχόλησης τους. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας τον ειδικό ρόλο και τις συνθήκες απασχόλησής τους, χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν αυτού, χορηγείται με την παρ. Β του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74), επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση

Παπανδρέου - ΚΙΝΑΛ: Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή, ίσως έχουμε αποτέλεσμα από τον α' γύρο

Θεοδωρικάκος: Μαραθώνια ενημέρωση για τους αστυνομικούς στο κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια

ESPA BANNER