Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργεί κομματικό πελατειακό κράτος

κίνημα αλλαγής

Για προσπάθεια δημιουργίας «κομματικού» πελατειακού κράτους επικρίνει το κίνημα Αλλαγής την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγγέλλοντας συγκεκριμένες ενέργειες. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για:
 
- Την "κομματικοποίηση" της Δημόσιας Διοίκησης, ιδιαίτερα στην επιλογή των γενικών γραμματέων και όλων των γενικών διευθυντών στα Υπουργεία, σύμφωνα με τον νόμο 4369/2016. Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπάθησαν ήδη να επηρεάσουν τη διαδικασία, επιδιώκοντας να παρέμβουν στις θεσμοθετημένες διαδικασίες επιλογής μέσω Α.Σ.Ε.Π. και του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.).
 
- Τη δημιουργία ενός διαβλητού συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στη Δημόσια Διοίκηση, τη στιγμή που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιστή στο «δόγμα» της καταστροφικής πενταετίας 2004-2009 της Ν.Δ., προσπαθεί με «φωτογραφικές» προκηρύξεις και παρακάμπτοντας το Α.Σ.Ε.Π. να δημιουργήσει έναν κομματικό στρατό συμβασιούχων ομήρων σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ιδιαίτερα στους Ο.Τ.Α.
- Την πλήρη απαξίωση του Μητρώου Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, όταν ακόμα και μετά την καταστροφική Πυρκαγιά στην Αττική η επιλογή στελεχών σε καίρια πόστα γίνεται με βάση την κομματική ταυτότητα (βλ. νέος γ.γ. πολιτικής προστασίας).
- Τη στρέβλωση των κριτηρίων επιλογής προσωπικού σε θέσεις ευθύνης, με την υιοθέτηση πρόσθετων «φωτογραφικών» κριτηρίων κατά παρέκκλισή του ν.4369/16.
 
- Την αποφυγή (εδώ και 3 χρόνια) της υιοθέτησης σύγχρονων οργανογραμμάτων και περιγραμμάτων θέσεων, με σκοπό τη χειραγώγηση της δημόσιας διοίκησης.
- Την πλήρη παράλυση των διαδικασιών θέσπισης υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου στη δημόσια διοίκηση, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος σημαντικών κενών στο δημοσιονομικό έλεγχο από 01/01/2019.
 
Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι θα υπερασπιστεί τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση (Α.Σ.Ε.Π., ΚΕΠ, Διαύγεια, κριτήρια επιλογής σε διευθυντικές θέσεις) που θα βγάλουν πραγματικά τη χώρα στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας.
 
 

Πολιτική

Στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου - Θα δει τον Εκρέμ Ιμάμογλου

παπανδρέου γιωργος.jpg

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα συναντηθεί  με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. 

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Μπεγιάζ Κιοσκ, μία βίλα σε πάρκο με θέα το Βόσπορο στην περιοχή Εμιργκιάν.

 Τέλος, στις 21:00 τοπική ώρα θα παραστεί στη συναυλία του Ζουλφού Λιβανελί προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΙΝ.ΑΛ: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχητικές οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω των δαπανών του Ταμείου Ανάκαμψης

Κεγκέρογλου: Εάν ο Παπανδρέου είναι υποψήφιος θα επανεξετάσω την στάση μου

ESPA BANNER