Πολιτική

Κικίλιας για Μάτι: Αποκρουστικές οι συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν

κικίλιας

«Η πολιτική εντολή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Αστυνομία είναι άμεση στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία για να διαλύσει το πλήθος. Είναι άμεση στις συγκεντρώσεις στελεχών του στη Β. Ελλάδα με προληπτικές συλλήψεις. Είναι όμως καθυστερημένη όταν αφορά το Ρουβίκωνα», δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM», ο κ. Κικίλιας επισήμανε τον κίνδυνο «εάν επικρατήσει ο νόμος της ‘Αγριας Δύσης και ο καθένας παίρνει το νόμο στα χέρια του όταν πιστεύει ότι απουσιάζει το κράτος ή δεν κάνει καλά τη δουλειά του, η οργανωμένη κοινωνία και το κράτος Δικαίου παύουν να υπάρχουν», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης.
«Για την ανομία και την ανασφάλεια που επικρατεί, την απόλυτη ευθύνη έχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Μια κυβέρνηση που δείχνει ανοχή στο Ρουβίκωνα. Είναι απίστευτο ότι έχουν εισβάλλει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών, στη Βουλή των Ελλήνων, σε ξένες πρεσβείες, στα πανεπιστήμιά μας.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μας κυβερνούν, μισούν και αντιμάχονται τη στολή, την τάξη. Είναι κάτι ξένο, αν όχι εχθρικό, στην πολιτική τους αντίληψη.
Και έχουμε από τη μία τους Ρουβίκωνες που τους θυμίζουν την εξωκοινοβουλευτική, τη ριζοσπαστική Αριστερά και από την άλλη τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και τις διαμαρτυρίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπου δείχνουν το πραγματικό, απολυταρχικό τους πρόσωπο, με τις πολιτικές εντολές για δακρυγόνα και προληπτικές συλλήψεις», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ.
Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε αποκρουστικές τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι και ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον όσων προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Μιλώντας ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθάρισε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος είναι στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά με φιλότιμο και αυταπάρνηση, που όταν αφήνονται κάνουν πολύ καλά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους.
«Το 2014 που ήμουν πολιτικός προϊστάμενος τους, η εγκληματικότητα έφτασε σε χαμηλό 15ετίας, είχαμε μεγάλες συλλήψεις τρομοκρατών, είχαμε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το προσφυγικό/μεταναστευτικό, οι Έλληνες ένιωθαν ασφαλείς, το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς δε θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή από πυρκαγιά. Όλα αυτά έγιναν επειδή αφέθηκαν να κάνουν τη δουλειά τους», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.
«Δεν είναι σωστό να ακυρώνουμε το έργο αστυνομικών και πυροσβεστών, επειδή κάποιοι ανόητοι συμπεριφέρθηκαν απαράδεκτα στο Μάτι», δήλωσε ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Ν.Δ.

Ελλάδα

Πολιτική

Τσαβούσογλου: Δηλώνει ...αιφνιδιασμένος από τον Δένδια

τσαβούσογλου δένδιας

«Ξεπέρασε τα όριά του, έδωσα την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της Τουρκίας και εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων», ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση Τσαβούσογλου μετά από την γεμάτη ένταση συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια. Με αυτήν , ουσιαστικά περιγράφει τον αιφνιδιασμό του από την ελληνική πλευρά, καθώς όπως λέει, είχε συμφωνηθεί να μην υπάρξουν δηλώσεις για θέματα τριβής μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, λησμονεί να αναφέρει ότι ξεκινώντας πρώτος τις δηλώσεις, ως οικοδεσπότης, είχε φροντίσει να καλέσει την Ελλάδα να αποφεύγει «προκλητικές δηλώσεις ή ενέργειες» - διαστρέφοντας πλήρως την κατάσταση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, πράγμα που οδήγησε τον κ. Δένδια να απαντήσει εφ' όλης της ύλης. 

Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις αυτες από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη προετοιμασίας για την πενταμερή της Γενεύης στις 27-29 Απριλίου. Μιλώντας δίπλα στον εκλεγμένο ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολούθησε την συνέντευξη Τύπου - σημειώνοντας μάλιστα ότι χειροκροτούσε τον Τσαβούσογλου - ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας είπε μεταξύ άλλων: «Βρήκαμε το γεγονός της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα ως μία καλή ευκαιρία για να βρούμε μία λύση. Είχαμε μία παράκληση από την ελληνική αντιπροσωπεία, να μην μπούμε σε θέματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες (στην συνέντευξη Τύπου).Ωστόσο, μετά από κάποιο σημείο, ο κ. Δένδιας άρχισε να κατηγορεί την χώρα μου και τον λαό της. Αυτό δεν είνα αποδεκτό. Έπρεπε να δώσω την απαρταίτητη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου και των Τουρκοκυπρίων».

Ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι η Τουρκίαβλέπει πλέον ως μοναδική «λύση» στο κυπριακό την ντε γιούρε διχοτόμηση, με δύο κράτη - κάτι που προϊδεάζει για πλήρη αποτυχία της πενταμερούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση στις νοσηλείες και στους διασωληνωμένους

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Δήμος Φαιστού