Πολιτική

Κεγκέρογλου: Εάν ο Παπανδρέου είναι υποψήφιος θα επανεξετάσω την στάση μου

βασίλης κεγκέρογλου

«Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υποψήφιος θα επανεξετάσω την στάση μου», ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντας ωστόσο πως συνεχίζει προς ώρα να συλλέγει υπογραφές.

«Συγκινητική συμπαράσταση στη Γεννηματά»

«Ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας και δυστυχώς μετά το πρόβλημα υγείας που ανέκυψε στην κ. Γεννηματά, αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Εδώ πρέπει να πω ότι είναι πολύ συγκινητική η συμπαράσταση του κόσμου στην κ. Γεννηματά, να βγει νικήτρια σε αυτόν τον αγώνα, όπως και από χθες στην κ. Μπακογιάννη. Άλλαξαν τα δεδομένα, λοιπόν μετά από αυτή την εξέλιξη και ήρθε η δική μου υποψηφιότητα με μια συγκεκριμένη πολιτική πρόταση, την οποία καταθέτω για την πορεία της παράταξης», είπε ο κ. Κεγκέρογλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στην πολιτική του πρόταση, ο κ. Κεγκέρογλου, σημειώνει πως υπάρχει διαμορφωμένη εθνική στρατηγική για την Ελλάδα, καθώς και το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που αφορά στην ανάπτυξη. Υπογράμμισε επίσης, πως ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί, ο ίδιος παραμένει διαθέσιμος και αυτή είναι η συνεισφορά του στην ενότητα της παράταξης.

Όσο αφορά στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου, ξεκαθάρισε πως αυτό που έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Κεγκέρογλου είναι ότι εάν και εφόσον κατέβει υποψήφιος ο τέως πρωθυπουργός, τότε θα επανεξετάσει την δική του υποψηφιότητα. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, «έχει κανείς αμφιβολία ότι η υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα εντός ΚΙΝΑΛ και σε όλο το πολιτικό σκηνικό; Δεν είπα ποτέ ότι παραιτούμαι. Συνεχίζω να συλλέγω υπογραφές και είναι πάρα πολύ αρνητικές οι όποιες αυθαίρετες ερμηνείες γιατί μου έχουν φρενάρει την διαδικασία. Ενώ τις πρώτες δύο μέρες είχα συγκεντρώσει περίπου 3000 υπογραφές, στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, λόγω των ερμηνειών που δίνει ο καθένας».

Και συνέχισε λέγοντας, ότι «ο Γ. Παπανδρέου έχει πει καθαρά με την ανακοίνωσή του ότι τις επόμενες ημέρες θα το ανακοινώσει. Ο κ. Παπανδρέου είπε σε όλους ότι ενδιαφέρεται να συνδράμει στην ενότητα της παράταξης και στην ενδυνάμωσή της».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΙΝΑΛ: Ως την Τετάρτη το βράδυ οι αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου

ΚΙΝ.ΑΛ: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου

Πιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Νομοθετική διάταξη για τα μέτρα μέριμνας που αφορούν προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή

«Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαδικασία προώθησης νομοθετικής εξουσιοδοτικής διάταξης για την έκδοση υπουργικής απόφασης, στην οποία θα ρυθμίζονται τα μέτρα μέριμνας για το προσωπικό που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα και οξέα προβλήματα, καθώς και τα ζητήματα χορήγησης απαλλαγής μετά από εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας».

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Ωράριο Εργασίας Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου».

Παράλληλα, ο κ. Παναγωτόπουλος ανέφερε ότι «για το ωράριο εργασίας του προσωπικού τηρείται απαρέγκλιτα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ενώ τα στελέχη που εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες διανυκτέρευσης λαμβάνουν τις δικαιούμενες απαλλαγές, όπως ορίζεται στην σχετική απόφαση ΥΕΘΑ ( Φ.400/32/82424/Σ.343/27-5-2011 (Β΄1139)).

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε στην απάντησή του, με την (Φ.400/163881/Σ.4187/8-9-2011 απόφαση ΥΕΘΑ (Β΄2156)) καθορίστηκε η ώρα έναρξης και λήξης της εργασίας του προσωπικού των στρατιωτικών μονάδων και υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ που εφαρμόζουν πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία σαράντα ωρών. Επιπλέον, μεταβιβάστηκε στους Αρχηγούς των ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ η αρμοδιότητα καθορισμού των ωρών έναρξης και λήξης της εργασίας των στρατιωτικών μονάδων και υπηρεσιών αρμοδιότητας τους, που εξαιρούνται από την εφαρμογή της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας και εφαρμόζουν εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία σαράντα (40) ωρών.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι:

-η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική,

- Το μισθολόγιο των στελεχών είναι ειδικό και για τη σύνταξη του ελήφθησαν υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης των ειδικών συνθηκών απασχόλησης τους. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας τον ειδικό ρόλο και τις συνθήκες απασχόλησής τους, χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν αυτού, χορηγείται με την παρ. Β του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74), επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση

Παπανδρέου - ΚΙΝΑΛ: Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή, ίσως έχουμε αποτέλεσμα από τον α' γύρο

Θεοδωρικάκος: Μαραθώνια ενημέρωση για τους αστυνομικούς στο κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια

ESPA BANNER