Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία απομακρύνεται από την Δημοκρατία

Κεφαλογιάννης Μανώλης

Η Τουρκία είναι μία χώρα που απομακρύνεται από τη Δημοκρατία και διολισθαίνει σε αυταρχικό καθεστώς, επισήμανε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Κεφαλογιάννης.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Κεφαλογιάννης, συμμετείχε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στη συζήτηση για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία.

 Αναλυτικά η παρέμβαση:

«Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια και την έντονη ανησυχία για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Θέλω, επίσης, να εκφράσω την έντονη ανησυχία αλλά και τη δυσφορία μου γιατί η τουρκική κυβέρνηση για πρώτη φορά από το 1934 μετά από 82 χρόνια  επιτρέπει την ανάγνωση του Κορανίου κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Η Αγιά Σοφιά είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προστατεύεται από την UNESCO.

Θέλουμε μία Τουρκία δημοκρατική. Θέλουμε μία Τουρκία σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε μία Τουρκία η οποία να προσφέρει ασφάλεια και ευημερία στο λαό της.
Όμως, η Τουρκία είναι μία χώρα που απομακρύνεται από τη Δημοκρατία. Διολισθαίνει σε αυταρχικό καθεστώς. Με έντονα ισλαμικά στοιχεία. Η Τουρκία είναι δυστυχώς μία χώρα που απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ευθύνη της ηγεσίας της.»

Πολιτική

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για την άλωση της Τριπολιτσάς

Η Κ. Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για την άλωση της Τριπολιτσάς

«Τιμάμε τους προγόνους μας, που με τον ακατάλυτο πόθο τους για ελευθερία πολέμησαν σκληρά για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Τρίπολη, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την άλωση της Τριπολιτσάς.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, σε δήλωσή της μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως, επισήμανε ότι η κατάληψη της Τριπολιτσάς, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, υπήρξε καθοριστικό γεγονός για την έκβασή του.

«Η απόφαση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη να αλώσει το διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο των Οθωμανών αποδείχθηκε κορυφαίας στρατηγικής σημασίας, αφού εδραίωσε την Επανάσταση στην Πελοπόννησο, αναπτερώνοντας το ηθικό των εξεγερμένων Ελλήνων» σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «διακόσια χρόνια μετά, η πατρίδα μας, ένα σύγχρονο κράτος δικαίου στην καρδιά της ΕΕ, εγγυάται τη σταθερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Στη συνέχεια, ηκαι ξεναγήθηκε στην έκθεση έργων της Συλλογής Γαϊτανάρη και Ιώς Ντόλκα με τίτλο «Απεικονίσεις & Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου-από τον 18ο στον 21ο αιώνα» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΝΔ για Παύλο Μπακογιάννη: 32 χρόνια μετά, ζει στη μνήμη και στις καρδιές μας

Πέτσας: Η επόμενη τετραετία θα είναι συνολικής ανάπτυξης

K. Μητσοτάκης για Π. Μπακογιάννη: Θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη

ESPA BANNER