Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ δεν είναι ανατολίτικο παζάρι

Image
κεφαλογιάννης μανώλης
 clock 20:19 | 19/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου ζήτησε μεταξύ άλλων από τις Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία την υποστήριξή τους για την επίσπευση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας ως αντάλλαγμα τη συνεργασία της για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη και την επανεισδοχή προσφύγων στο έδαφός της.

Ο Τούρκος πρόεδρος ηθελημένα ξεχνά ή δεν θέλει να θυμάται γιατί έχουν τελματώσει οι ενταξιακές συζητήσεις για τη χώρα του.

Ξεχνά, το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 10ης Ιουνίου 2015 σχετικά με την Έκθεση Προόδου του 2014 για την Τουρκία.

Ξεχνά, το άρθρο 43 που καλεί την τουρκική κυβέρνηση να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που έχει υπογραφεί και κυρωθεί και από όλα τα μέλη-κράτη της ΕΕ και υπογραμμίζει το έννομα δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνάπτει διμερείς συμφωνίες σε σχέση με την οικονομική ζώνη της.

Δεν θέλει να θυμάται, ότι στο ίδιο άρθρο καλείται η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών κρατών, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Δεν θέλει να θυμάται ότι το Ψήφισμα στο Άρθρο 27 τονίζει ότι είναι σημαντικό να επιτραπεί η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ότι πρέπει να αρθούν όλα τα εμπόδια για την εύρυθμη λειτουργία της. Ότι πρέπει να επιτραπεί η δημόσια χρήση του εκκλησιαστικού τίτλου του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ξεχνά ότι το Ψήφισμα στο άρθρο 42 καλεί την Τουρκία να θέσει τέρμα στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των ελληνικών χωρικών υδάτων καθώς και στις πτήσεις τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Ξεχνά ότι το Ψήφισμα στο άρθρο 44 εκφράζει την ανησυχία του για την άρνηση της Τουρκίας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για πλήρη και χωρίς διακρίσεις εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου της συμφωνίας σύνδεσης έναντι όλων των κρατών μελών και υπενθυμίζει ότι η άρνηση αυτή εξακολουθεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Δεν θέλει να θυμάται ότι στο άρθρο 46 το Ψήφισμα καλεί την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών και να παύσει να τους παρεμποδίζει από το να απολαμβάνουν και να ασκούν τα δικαιώματά τους στην θρησκεία και την ιδιοκτησία.

Ξεχνά ότι στο άρθρο 47 καταδικάζει την πολιτική εποικισμού της Τουρκίας και  την καλεί να απόσχει από την περαιτέρω εγκατάσταση τούρκων πολιτών στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου θέτοντας τέλος σε κάθε είδους ενέργεια που μεταβάλλει τη δημογραφική ισορροπία της Νήσου.

Δυστυχώς για τον κ. Ερντογάν η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ανατολίτικο παζάρι.

Απαιτείται, σεβασμός στις Αρχές και στις Αξίες της Ευρώπης. Σεβασμός στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Ελευθερία του Τύπου. Σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Απαιτείται κράτος Δικαίου".  

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis