Πολιτική

ΚΕΔΕ: Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

giorgos-kaminis-sunedrio-drasi.jpg

Με απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ συγκροτείται Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. 
Οι τελικές θέσεις της ΚΕΔΕ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συζητηθούν στο θεματικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ένωση μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Μακεδονίας, στις 23 και 24 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι μία διαδικασία πάνω και πέρα από κόμματα. Αφορά, όπως είπε, την καθημερινότητα των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.  
Τόνισε ακόμη πως ως θεσμικός φορέας του Κράτους και ο κατεξοχήν εκφραστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, η ΚΕΔΕ, συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις που στηρίζουν την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.
«Απαιτείται μία ουσιαστική διαβούλευση με υπευθυνότητα και ωριμότητα μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων  προκειμένου να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης» πρόσθεσε. 

Πολιτική

Πρωτόπαπας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών εργοδοτών

χρήστος πρωτόπαππας

Η διαφωνία του Κινήματος Αλλαγής με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, «είναι επί της αρχής, έχει ευρύτερο ιδεολογικό χαρακτήρα, αφορά όλους τους εργαζόμενους, την κοινωνία, την λειτουργία της Δημοκρατίας», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και από το 2015 συντονιστής Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και αρμόδιος για το πολιτικό σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής.

Τριτοκοσμικό μοντέλο εργασίας

«Η οικονομία δεν θα ανακάμψει με ένα τριτοκοσμικό μοντέλο εργασίας κι ανασφαλείς εργαζόμενους», αναφέρει ο Χρήστος Πρωτόπαπας στη συνέντευξή του και επισημαίνει ότι η κυβερνητική παρέμβαση «έχει πλεονεκτήματα «για το αφεντικό»», τίποτε για τον εργαζόμενο. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα της».

«Η πρόταση της κυβέρνησης δεν ευνοεί  τους εργαζόμενους αλλά μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών εργοδοτών», παρατηρεί.

Εξηγώντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Πρωτόπαπας, υποστηρίζει ότι αφορά σε «μια νέα πολιτική που αξιοποιεί την «γνώση», αναβαθμίζει την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, οδηγεί τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ρυθμισμένες σχέσεις εργασίας.

Πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο

Γι΄ αυτό και προτείνουμε ένα νέο Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, το συμβόλαιο της Ψηφιακής εποχής».

Σχετικά με την γενικότερη πολιτική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ, είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλός μας», παρατηρώντας πώς όλο και πιο πολύ, μετατρέπεται σε «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης θεωρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να μεγαλώσει γιατί, όπως λέει, «Έχουμε τα στελέχη, έχουμε τις δυνάμεις να οδηγήσουμε όλοι μαζί την παράταξη μας ψηλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεννηματά: Επιστολή στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τσίπρας - εργασιακό: Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση

Μητσοτάκης: Θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία, πρέπει να βρούμε τρόπο να συζητάμε