Πολιτική

"Καθαρή εντολή" ζητά η Φώφη Γεννηματά

gennimata.jpg

«Καθαρή εντολή» στις εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ζητεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξή της στην εφημερίδα "Μακεδονία".
«Ενώνουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το ρεύμα πλειοψηφίας που θα στηρίξει την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτούν οι προοδευτικοί πολίτες. Σε αυτούς απευθυνόμαστε με την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης», τονίζει η κ. Γεννηματά.
Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε πρώτα να δημιουργηθεί ο νέος φορέας και μετά να αναδειχθεί ο επικεφαλής του, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «δεν είμαστε στο ξεκίνημα αλλά στο τέλος μια διαδρομής», καθώς όπως εξηγεί, ο νέος φορέας έχει προταθεί με βάση σαφές ιδεολογικό στίγμα, πολιτική ταυτότητα, προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο.
Η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για φιλοκυβερνητική πτέρυγα στη Ν.Δ., «που συγκυβερνά αποφασιστικά μέσω απεσταλμένων και αντιπροσώπων (...) με αντάλλαγμα το ξέπλυμα των ευθυνών για την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία».
Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει και επιβραδύνει την ανάπτυξη, με την αντίληψή της, τη νοοτροπία της και με τις αποφάσεις της», συμπληρώνοντας πως «η κυβερνητική πολιτική είναι μία "φούσκα" έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή».

Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτη

Τσίπρας μάσκα

«Η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτη. Χιλιάδες ενεργοί πολίτες αντέδρασαν και εξέθεσαν όσους στήριξαν μια δράση προσβλητική για τη γυναίκα», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει: «Οι υπουργοί που παραμένουν ομιλητές είναι έκθετοι στα μάτια των γυναικών και των ανδρών της χώρας μας».

 

Διαβάστε επίσης:

Παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού 

Εργασιακό νομοσχέδιο: Νέα απεργία των ναυτεργατών την Τετάρτη