Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος του Μάκη Βορίδη
μάκης βορίδης
 clock 11:41 | 26/10/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Μηνύματα συμπαράστασης στον Μάκη Βορίδη και καταδίκης της επίθεσης που δέχθηκε χθες το βράδυ στο Ηράκλειο

Ο Παύλος Μαρινάκης

Με κάθε ευκαιρία, οι «γνωστοί - άγνωστοι» επιβεβαιώνουν γιατί εκπροσωπούν τη χειρότερη μορφή φασισμού» τόνισε ο κυβερνητικός εκπροσωπος Παυλος Μαρινάκης με αφορμή το επεισόδιο σε βάρος του Μάκη Βορίδη χθες στο Ηράκλειο.

«Χθες, στο Ηράκλειο Κρήτης, επιτέθηκαν στον Μάκη Βορίδη, χωρίς να σεβαστούν ούτε την οικογένειά του. 'Αγνωστη λέξη, άλλωστε, για όλους αυτούς ο σεβασμός» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και κατέληξε: «Δεν μας φοβίζουν, αλλά, αντιθέτως, μας κάνουν πιο δυνατούς».

Ο Νίκος Δένδιας

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον Μάκη Βορίδη, τη Δανάη και την μικρή τους κόρη, «για την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκαν από κουκουλοφόρους» εξέφρασε με ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν όνειδος για τη δημοκρατία μας» υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας.

Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον Μάκη Βορίδη, τη Δανάη και την μικρή τους κόρη, για την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκαν από κουκουλοφόρους. Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν όνειδος για τη Δημοκρατία μας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Εκείνοι που επιβάλλουν τη βία ως πολιτικό λόγο, έδειξαν ξανά το πραγματικό τους πρόσωπο.

Η απρόκλητη επίθεση σε βάρος του Μάκη Βορίδη, μάλιστα παρουσία της οικογένειάς του, είναι πράξη ντροπής.

Όσοι επιλέγουν τον δρόμο της βίας και του τραμπουκισμού, δεν εκφράζουν ούτε την Κρήτη ούτε τη Δημοκρατία.

Δεν μας φοβίζουν. Μας πεισμώνουν περισσότερο να υπερασπιστούμε την ελευθερία, τη δημοκρατία και τον σεβασμό που οφείλουμε όλοι στον δημόσιο βίο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στο πλευρό του Μάκη Βορίδη στάθηκε  Ανδρέας Λοβέρδος για όσα συνέβησαν χθες σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν περίπου 25 άτομα με κουκούλες και κράνη άρχισαν να του πετούν αβγά, να τον βρίζουν και να λένε συνθήματα εναντίον του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε σε ανάρτησή του πως η «βία είναι ντροπή για τη δημοκρατία», ενώ πρόσθεσε πως «ως παθών, ξέρω πως ένιωσε γιατί έχω περάσει τα ίδια».

ΠΑΣΟΚ για επίθεση στον Βορίδη: Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται

Με μια λακωνική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη χωρίς να γίνεται ονομαστική αναφορά στον πρώην υπουργό. Η ανακοίνωση αναφέρει:  «Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται. Δεν έχει θέση στην κοινωνία μας και σε μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να υποκαθιστά τους θεσμούς».

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης

Καταδικάζουμε απόλυτα την απρόκλητη επίθεση στον Μάκη Βορίδη από ακροαριστερά στοιχεία την ώρα που δειπνούσε σε εστιατόριο με την οικογένεια του στο Ηράκλειο. Μια επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο την οικογένεια του Μάκη Βορίδη αλλά και των θαμώνων του εστιατορίου.

Απλά υπενθυμίζουμε σε όλους αυτούς που φαντασιώνονται αναβιώσεις «αγανακτισμένων» ότι η Δημοκρατία ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται", αναφέρει ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Κων/νου Κεφαλογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τέσσερις προσαγωγές για την επίθεση εναντίον του Μάκη Βορίδη και της οικογένειάς του

Βορίδης για την επίθεση: Εγώ τους ξέρω και δεν με εκπλήσσουν, ούτε με φοβίζουν οι άθλιες πρακτικές τους

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis