Πολιτική

Χρηστίδης: Ο λαός πλήρωσε πολύ ακριβά τα «Ζάππεια» και τις «Θεσσαλονίκες» του ΣΥΡΙΖΑ

 ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

«Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο ξυπνά μνήμες από τα «Ζάππεια» και τις «Θεσσαλονίκες» που ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης για το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο κύριος Τσίπρας έταξε 11 δισ. ευρώ, αλλά τελικά πήρε μέτρα 11 δισ. από το 2015 και μετά. Τώρα έταξε 13 δισ. Οι συνειρμοί είναι εύκολοι», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον  ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και στις δηλώσεις του Ν. Δένδια για τον Έβρο σημείωσε πως «ο υπουργός Εξωτερικών οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του για εθνικά θέματα».

«Χρειάζεται σοβαρότητα από όλους και οφείλει να κοιτάξει και η ΝΔ πώς θα πορεύεται και να αποφεύγει τις άστοχες δηλώσεις όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Πολιτική

Τριμερής Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας μετά την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία

αγία σοφία

ιμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η συνάντηση έγινε την περασμένη Κυριακή σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων, με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου, Ελένη Σουρανή, και ο Γιαν Χέκερ από γερμανικής πλευράς.