Πολιτική

Χρηστίδης: Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση όσα χρειάζονται για να μείνουμε ασφαλείς

 ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

«Μετά το χθεσινό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, είναι σαφές πως πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους ειδικούς όπως κάναμε όλη αυτή την περίοδο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς. Δεν είναι ζήτημα μόνο των πολιτών», υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπροσώπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Έφερε δε ως παράδειγμα το τι θα γίνει με τις μάσκες, όπου ακούγονται πολλά το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί με ευθύνη, όπως είπε.

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι είναι ώρες ευθύνης και σοβαρότητας προς τους πολίτες και πρωτίστως για την υγεία τους. «Όλα τα πολιτικά κόμματα στην αρχή αυτής της κρίσης βλέποντας τι συμβαίνει στην Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, αποφασίσαμε ότι δεν θα υιοθετήσουμε αντιπαραδείγματα που σχετίζονταν με την ανοσία της αγέλης», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι στο Κίνημα Αλλαγής αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της οικονομίας για να ξεκινήσει και πάλι, πρέπει όμως η επιτροπή που λειτουργεί υπό τον κ. Τσιόδρα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολίτων, να συνεχίσει την επιστημονική της λειτουργία και το ρόλο που έχει ως τώρα. «Ταυτόχρονα, πρέπει να αναβαθμιστεί η χρήση των διαγνωστικών τεστ και να υιοθετήσουμε τη χρήση τεστ αντισωμάτων, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως. Επιπρόσθετα δε τα συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πρέπει α πηγαίνουν σε σπίτια και να κάνουν ελέγχους», επσήμανε.

Σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων ο κ. Χρηστίδης παρατήρησε ότι εισακούστηκαν οι προβληματισμοί του Κινήματος Αλλαγής κι αναμένει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το πώς και πότε θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα