Πολιτική

Χρηστίδης για Τουρκία: Να βάλουμε το βέτο στο τραπέζι

Ο κ. Χρηστίδης

Τα λόγια της Φώφης Γεννηματά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απειλήσει την Ευρώπη με ΒΕΤΟ ώστε να λάβει μέτρα κατά του Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» ανέφερε: «Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε αίτημα για την σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου; Ζήτησε την πίεση της Ε.Ε. προς την Τουρκία υπό την απειλή άμεσων κυρώσεων, ώστε να δεχθεί αυτή την παρέμβαση της Frontex εντός των χωρικών υδάτων της για να σταματήσει η παράνομη διακίνηση ανθρώπων; Ζήτησε να κλείσει η Τουρκία τις πύλες εξόδου προσφύγων-μεταναστών προς την Ευρώπη; Έθεσε θέμα άμεσης τροποποίησης του Κανονισμού Δουβλίνου και επιτάχυνση της διαδικασίας κατάργησής του; Ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη την Ευρώπη; Θα επαναλάβω τα λόγια της κας Γεννηματά: «Μόνη λύση να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι. Ότι θα θέσουμε ακόμη και veto σε κρίσιμες αποφάσεις της Ε.Ε., εάν αυτή δεν αφαιρέσει τα κλειδιά του προσφυγικού από τον κ. Ερντογάν».

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στη διαχείριση του μεταναστευτικού / προσφυγικού έχει πάρει βαθμό κάτω από τη βάση. «Εμείς είμαστε με τη χώρα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές και κρατάμε χαμηλά τους τόνους. Αντιλαμβάνομαι ότι μία σειρά μέτρων που ανακοινώθηκαν προσφάτως, ειδικά αυτό που σχετίζεται με το άσυλο για όσους βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα μας, δεν έχουν σχέση με την κρίση που αντιμετωπίζουμε στα σύνορά μας», είπε.

Πολιτική

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκ

φώφη γεννηματά

  Την ανάγκη πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς και τη συνδρομή ενός ισχυρού ΕΣΥ επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γενημματά, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού.  

 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει στην ανάρτησή της:  

 

«Για κάθε γυναίκα που αγωνίζεται με τον καρκίνο

   Για κάθε μία που ζει με την αγωνία

   Για κάθε μία που τα κατάφερε και τον νίκησε

   Για κάθε αγαπημένη μας που δεν είναι πια κοντά μας

   Για κάθε κορίτσι που έχει δικαίωμα να ζήσει καλύτερα από μας

   Για κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται

   Δεν θυμόμαστε τον καρκίνο μόνο σήμερα.

   Η πρόληψη πρέπει να είναι η δική μας δέσμευση.

   Το ισχυρό ΕΣΥ οφείλει να είναι η δέσμευση της Πολιτείας».