Πολιτική

Χαρίτσης: Κοστολογημένο, ρεαλιστικό και απολύτως αυτονόητο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

"Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μας για την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι  ρεαλιστικό, κοστολογημένο και θα έπρεπε να είναι απολύτως αυτονόητο και για την κυβέρνηση» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «OPEN TV», κάνοντας λόγο για «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της κρίσης, που μόνο μέχρι το τέλος του 2020 υπολογίζεται σε 17 δισ. ευρώ», «παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, ειδικά στις μικρές και τις μεσαίες  που δεν έχουν πρόσβαση σε άλλη χρηματοδότηση» και «ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο που θα επαναφέρει την προστασία της πρώτη κατοικίας και θα δίνει διέξοδο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

«Το πρόγραμμά μας κοστολογείται στα 5,7 δισ.» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι «η πρότασή μας διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα βελτιώνει την εισπραξιμότητα των οφειλών από το Δημόσιο» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «οι παρεμβάσεις που προτείνουμε προέκυψαν μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ώστε να απαντάνε στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας σήμερα και να είναι ρεαλιστικές». Και ξεκαθάρισε: «Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να πιστεύουμε ότι με τα μέτρα-ασπιρίνες της κυβέρνησης, τις αναστολές κάποιων υποχρεώσεων και των συμβάσεων εργασίας  και το νέο δανεισμό, μπορεί να πάει παρακάτω η ελληνική οικονομία».

«Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα για γενναία, εμπροσθοβαρή στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας τα μισά από τα ταμειακά διαθέσιμα που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε, νοικοκυρεύοντας για πρώτη φορά τα δημόσια οικονομικά της χώρας» υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αν η κυβέρνηση μας είχε ακούσει τότε, δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την δεινή κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΟΙΚ για πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Γενικόλογο - Υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ

Βουλευτής έπαθε έμφραγμα από ένα σάντουιτς!

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την υπόθεση Γιάννη Λαγού

ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την έκδοση στην Ελλάδα του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού:

Το γεγονός ότι ο νεοναζί Γιάννης Λαγός οδηγείται στις ελληνικές φυλακές αποτελεί μια σημαντική νίκη της δημοκρατίας. Μια νίκη όσων πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού. Αποτελεί άμεση ανάγκη να μπει ένα τέλος στο φιάσκο διαφυγής του υπαρχηγού των νεοναζί Χρήστου Παππά, που με ευθύνη της κυβέρνησης ζούμε. Η μάχη ενάντια στην λογική του μίσους, του φασισμού και του ρατσισμού συνεχίζεται.​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πελώνη για Λαγό: Η ελληνική Δημοκρατία απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής

Υπόθεση Βαλυράκη: Μηνύει Εισαγγελέα και Λιμενικό η οικογένεια

Ο Χρήστος Σταϊκούρας για κατώτατο μισθό, πάγιες δαπάνες και ενοίκια Ιουνίου