Πολιτική

Χαρίτσης για πρόγραμμα Τύπου: Δικαιούχοι ακόμη και εκδότες που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους

χαρίτσης

Κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις επιλογές της στο λεγόμενο πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου ασκεί με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, εγκαλώντας την ότι προσπαθεί «να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλ. Χαρίτση:

«Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να χρηματοδοτήσει το Μακελειό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφενός αποσύρει συνολικά το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου και, αφετέρου, επιχειρεί να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ωστόσο, τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα, όσα επικοινωνιακά τρικ κι αν σκαρφιστεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Κι αυτό διότι:

1. Με την τροποποίηση που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ στην ΚΥΑ που είχε εκδώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξαν οι όροι για τους δικαιούχους. Με την ΚΥΑ της κυβέρνησης της ΝΔ, μπορούν να είναι δικαιούχοι ακόμα και ιδιοκτήτες δεν έχουν πληρώσει τους εργαζόμενους τους ή που δεν έχουν ρυθμίσει οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

2. Στο άρθρο 4 της αρχικής ΚΥΑ, που είχε εκδώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (107/2019, ΦΕΚ 2355/Β), αναφερόταν ρητά ότι η ύλη των εφημερίδων που δικαιούνται επιδότησης πρέπει να μην θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να μην εισάγει η προάγει διακρίσεις βάσει φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Με τη χθεσινή τους απόφαση, θεωρούν ότι το Μακελειό δεν θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ότι επομένως πρέπει και μπορεί να χρηματοδοτείται με χρήματα του ελληνικού λαού. Επιπλέον, με την τροποποίηση αυτή, επιτρέπουν ακόμη και σε εφημερίδες στοιχηματικού ενδιαφέροντος να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου.

Η παρουσία μας στην συνάντηση που καλεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την προσεχή Δευτέρα θα έχει ως μοναδικό σκοπό την διασφάλιση της ενίσχυσης του Τύπου, με γνώμονα τον σεβασμό στην ελευθεροτυπία αλλά και στην δημοσιογραφική δεοντολογία».

Πολιτική

Παπαθανάσης: Θα πετύχουμε τους στόχους μας

νίκος παπαθανάσης

“Μεγάλη τιμή και μεγάλη πρόκληση. Είμαστε μπροστά σε έναν αγώνα δρόμου για να πετύχουμε την ανάπτυξη στη χώρα μέσα από μία κρίση. Περάσαμε τη φάση του lockdown, επανεκκινήσαμε την οικονομία, είμαστε σε καλό δρόμο”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, μετά την ορκωμοσία.

“Αυτό το οποίο πρέπει να πρυτανεύσει είναι η ατομική ευθύνη. Αυτό που μας έκανε να πετύχουμε και να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση. Αυτή τη στιγμή το Ταμείο Επανεκκίνησης έχει απαιτήσεις. Έως τις 24 του μηνός θα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο, έως τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει η Ελλάδα να καταθέσει το σχέδιο της. Εργαζόμαστε εντατικά, θα πετύχουμε τους στόχους μας. Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, Η ανάπτυξη θα έρθει με μεγάλες επενδύσεις και αυτό κυνηγάμε”, πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.