Πολιτική

Χαρίτσης: Δεν θα κάνουμε ισοπεδωτική αντιπολίτευση, δεν θα γίνουμε Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

"Με δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είπαμε ότι εμείς δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με τον τρόπο που πολιτεύτηκε η ΝΔ για τέσσερα χρόνια, δεν θα κάνουμε ισοπεδωτική αντιπολίτευση δεν θα γίνουμε Μητσοτάκης. Εδώ συζητάμε για ένα ζήτημα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο χάος, έναν διχασμό, μια έκρηξη βίας που είναι πρωτοφανής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να βάλει πλάτη για να βρεθεί μια λύση. Για να μπει όμως πλάτη υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις οποίες θέσαμε χθες" δήλωσε στον Realfm 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι "οι προϋποθέσεις είναι η αποχώρηση των ΜΑΤ, δεύτερον η ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που συνιστά έναν θεσμικό αυταρχισμό, ο οποίος δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση και βεβαίως το σταμάτημα του σχεδίου δημιουργίας κλειστών κέντρων - φυλακών στα νησιά".

"Η κυβέρνηση προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες επίδειξης πυγμής και αυταρχισμού, οι οποίες μας οδήγησαν στο σημερινό πρωτοφανές αδιέξοδο. Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή είναι η πραγματικότητα" τόνισε.

"Λύσεις υπάρχουν, αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με τους τοπικούς παράγοντες που ανήκουν στη ΝΔ" σημείωσε.

Πολιτική

Μητσοτάκης στο Σωτηρία: «Είστε οι ήρωες πίσω από τις μάσκες»

Μητσοτακης κορωνοϊος

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της Δευτέρας, το οποίο αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό
Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και παρέδωσε στο νοσοκομείο υλικό που ήρθε το πρωί μέσω της προσφοράς της ΔΕΗ.

«Είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης… Είστε οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στους εργαζομένους του Σωτηρία.
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ επισκέφτηκε και το ειδικό σημείο διαλογής.