Πολιτική

Γεννηματά: Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων

Γεννηματά

Τώρα, είναι η ώρα των αποφάσεων. Δεν χρειάζονται επιχειρήματα για να μιλήσουμε για την κατάσταση που περνάει η χώρα. Δεν βιώνει απλώς μια κρίση, βρίσκεται πραγματικά σε οριακή κατάσταση,  είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο συνέδριο του Ποταμιού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βυθίζει την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας, απειλεί την καθημερινότητα της απλής ελληνικής οικογένειας και υπονομεύει τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας. Ταπεινώνει με λίγα λόγια τη χώρα μας καθημερινά, τόνισε η κ. Γεννηματά

Και τώρα προστίθεται και η κρίση του προσφυγικού, η οποία βεβαίως αναδεικνύει και τις μεγάλες αδυναμίες και τα προβλήματα της Ευρώπης, που πρέπει επιτέλους να πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, για την πολιτική ενοποίηση, για την ολοκλήρωση εάν δεν θέλει να δει άμεσα τη διάλυσή της, συμπλήρωσε η κ Γεννηματά .

Πολιτική

Πέτσας: Βάλαμε φρένο στο ιικό φορτίο και είμαστε σε θέση να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στέλιος Πέτσας

Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Όπου χρειάζεται γίνονται επεμβάσεις. Αύριο θα είναι λίγο πιο δύσκολα και θα χρειαστεί προσοχή, αλλά οι κοινωνίες δεν είναι φτιαγμένες να είναι κλειστές» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Αν δεν είχαμε πάρει απόφαση τότε να βάλουμε φρένο στο ιικό φορτίο τώρα δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε σχολεία κι αγορά, ήταν ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε. Όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ελπίζει οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως και για άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας