Πολιτική

Γεννηματά: Ο μόνος που ζει τον μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας

kinal.jpg

«Κίνημα Αλλαγής ενιαίο και δυνατό, ξανά μαζί, για την παράταξη και την πατρίδα», είπε στην αρχή της ομιλίας της στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής η επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά, θέτοντας, όπως ανέφερε, ψηλά τον πήχη και διαμηνύοντας πως «θα είμαστε ξανά πρωταγωνιστές». 

 

Η κα Γεννηματά έκανε λόγο για «πολιτική ανατροπή» και εν συνεχεία άφησε αιχμές κατά των επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού για τα διορισμένα κομματικά όργανα, πριν από ένα χρόνο, στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. «Δεν θα αποδεχόμουν τα διορισμένα κομματικά όργανα, αν γύριζα το χρόνο πίσω, δεν έπρεπε όμως να διαταραχθούν οι ευαίσθητες ισορροπίες, το πρόβλημα, όμως, τελικά ήταν αλλού, σε διαφορετικές πολιτικές φιλοδοξίες», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, αλλά δε μπορεί να προχωρήσει η παράταξη στη νέα εποχή μόνο με το ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς ο ήλιος όπως και το όνομα του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, προσέθεσε.

Η Φώφη Γεννηματά αφιέρωσε το πρώτο μέρος της ομιλίας της στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται πλέον να κάνει διαπραγματεύσεις και νέες παραχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα. 

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως η πολιτική της διευκολύνει την ακροδεξιά. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε ακροδεξιούς βουλευτές για να παραμένει στην εξουσία, σημείωσε και μίλησε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν η κοινωνία και η Δημοκρατία.

Ο μόνος που ζει τον μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας, είπε χαρακτηριστικά. 

Η χώρα χρειάζεται προοδευτική αλλαγή, όχι φύγε εσύ, έλα εσύ, η επιστροφή της Δεξιάς σημαίνει επιστροφή στο χθες, συνέχισε βάζοντας στο κάδρο και τη ΝΔ. 

Είναι οι άνθρωποι που αποσάρθρωσαν την ελληνική οικονομία οδηγώντας τη χώρα στα μνημόνια, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι όταν έρθει η ώρα θα προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη. 

Με αυτό το σκεπτικό και σε ότι αφορά στην πολιτική των συνεργασιών είπε ένα βροντερό «ναι» στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βροντερό «όχι» στην επιστροφή της ΝΔ. 

Μόνο η βάση μπορεί να αλλάξει αυτή την απόφαση, μόνο ένα νέο συνέδριο μπορεί να αλλάξει την απόφαση της αυτόνομης πορείας, διακήρυξε.

Το Κίνημα Αλλαγής δε θα συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις αδιέξοδες πολιτικές, κατέληξε ζητώντας την τρίτη εντολή για να καταθέσει πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Τα κέντρα του παρασκηνίου ας αναζητήσουν αλλού ρετάλια και delivery boys, ολοκλήρωσε την ομιλία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Πολιτική

Πάσχα - κορωνοϊός: Με υπουργική απόφαση κλείνουν οι εξαιρέσεις στις υπερτοπικές μετακινήσεις

Διόδια

«Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ  σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

Όπως είπε είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό.

«Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα», δήλωσε.

Εκκληση στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς απήθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν και υπενθύμισε είπε πως θα αποτελέσουν κίνητρο για ταξίδια μετά την έκδοση και του πράσινου πιστοποιητικού. "Είναι αδιανότητο να έχουμε αυτό το δώρο και να μην σπεύδουν όλοι να το κάνουν και οι νέοι για να κερδίσουν τη ζωή τους πίσω, είπε και υπενθύμισε πως κανείς δεν είναι άτρωτος,"είπε, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες ηλικιακές ομάδες τις επόμενες μέρες. Επιταχύνουμε τον Μάιο και τον Ιούνιο πάρα πολύ με 7ημερους εμβολιασμούς. Με βάση τις παραδόσεις η δυναμικότητα για εμβολιασμούς είναι 2,5 εκ. το Μάιο και 4 εκ. εμβολιασμούς τον Ιούνιο.

ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Μία δόση εμβολίου AstraZeneca ή Pfizer μειώνει κατά 65% τον κίνδυνο μόλυνσης

Τζανάκης για κορωνοϊό: Πρόβλεψη για 2.000 -2.200 κρούσματα μετά την Κυριακή του Θωμά

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.300 οι αστυνομικοί έλεγχοι

Για το άνοιγμα της εστίασης είπε πως έχουν γίνει πολλά για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και οι άνθρωποι του κλάδου και πως μετά το Πάσχα θα υπάρχει εξειδίκευση μέτρων.