Πολιτική

Γεννηματά: Το νέο ενιαίο κόμμα θα είναι κόμμα των μελών του και όχι άθροισμα βαρωνιών

genimata.jpg

«Το νέο ενιαίο κόμμα θα είναι κόμμα των μελών του και όχι άθροισμα βαρωνιών» λέει αναφερόμενη στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή σημειώνει πως είναι κοινή δέσμευση και των εννέα υποψηφίων «να υπηρετήσουμε τον στόχο για την ενιαία μεγάλη παράταξη»

 Η κ Γεννηματά μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει πως «η δική μας παράταξη σήκωσε ολομόναχη το βάρος απέναντι σε όλους» και «απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία», αλλά παράλληλα τονίζει για τον νέο φορέα πως «τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας», εκφράζοντας την πεποίθηση πως η επόμενη αναμέτρηση θα είναι για τρεις.

Κάνει λόγο για διάψευση των ελπίδων των πολιτών με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ τονίζει πως «η Ελλάδα χρειάζεται εθνική γραμμή και πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται κυρίως, όμως, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή είναι η δική μας θέση».
 

 

Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζήτησε καταδίκη των δηλώσεων και διαγραφή Δρίτσα

άδωνις γεωργιάδης

Τη διαγραφή του Θοδωρή Δρίτσα για τις δηλώσεις του σχετικά με τη 17 Νοέμβρη ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας πως είναι αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν καταδικάσει την δήλωση του βουλευτού του.

«Δεν μπορείς να είσαι μέλος της αστικής δημοκρατίας αν επαινείς την τρομοκρατία, ο λόγος που στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας του Κουφοντίνα είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με αυτόν», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας σοκαριστική τη δήλωση Δρίτσα.

«Είναι η πιο σοκαριστική δήλωση που έχει γίνει ποτέ από βουλευτή της μεταπολίτευση», είπε για να προσθέσει πως αυτό που συνέβη σήμερα, ενδυναμώνει τη στάση της κυβέρνησης να μην υποκύψει στα καπρίτσια ενός κακομαθημένου, που θέλει να έχει ειδική μεταχείριση.«Το 2015 ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό, τώρα θέλει να πάει, για τέτοιο κακομαθημένο πρόκειται», είπε και αποκάλεσε «παλιόπαιδα» τους νεαρούς που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα με κεντρικό πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη».

«Δεν σκέφτηκαν ούτε τους συγγενείς των δολοφονημένων, υποστηρίζουν 23 δολοφονίες, εν ονόματι του ανθρωπισμού», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδήσεις σήμερα 

Τσίπρας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το «Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Ηράκλειο: Πορεία από αλληλέγγυους στον Κουφοντίνα - Τα ΜΑΤ στο σημείο

Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος μαθητής