Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Το Πολυτεχνείο μας θυμίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία χωρίς Παιδεία

γαβρόγλου
 clock 13:35 | 17/11/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

«Η επέτειος του Πολυτεχνείου θυμίζει ότι ούτε δημόσια εκπαίδευση νοείται χωρίς δημοκρατία, αλλά και ούτε δημοκρατία χωρίς ουσιαστική παιδεία μπορεί να υπάρξει».
   
Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για να τιμήσει την 17η Νοεμβρίου του 1973.
   
«Συμφωνώ απολύτως με τον προκάτοχο μου Νίκο Φίλη, ότι προϋπόθεση της υπεράσπισης της δημοκρατίας είναι η παιδεία, και καρδιά της είναι το δημόσιο σχολείο. Έχουμε όλοι χρέος, να στηρίξουμε ένα σχολείο δημοκρατικό. Είναι επιτακτική ανάγκη να προετοιμάσουμε τους πολίτες να είναι ανθεκτικοί και να αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό» επεσήμανε ο κ. Γαβρόγλου.
    
«Οι νέοι του Πολυτεχνείου αγνόησαν τις νουθεσίες κομμάτων, βρέθηκαν όλοι μαζί, με την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους, να σχεδιάσουν τις δράσεις για το μέλλον τους και να σφυρηλατήσουν την δημοκρατία» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου και συνέχισε: 
   
«Δεν έχει σημασία ότι όψιμοι απολογητές του καθεστώτος προσπαθούν να υποβαθμίσουν τι έγινε εκείνη τη μέρα. Θα τους αγνοήσει η ίδια ιστορία και θα τους περιφρονήσουν οι νέες γενιές. Οι νέοι αγωνίστηκαν κατά ενός αυταρχικού παρόντος, ενάντια στον φασισμό, με κέντρο του οράματός τους μια δίκαιη κοινωνία, την ειρήνη, την παιδεία»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis