Πολιτική

Εύα Καϊλή: Φωτογραφική η εξαίρεση Πολάκη για το δάνειο από την Attica Bank

evakaili_startupper_001_702336.jpg

Στην ερώτηση που κατέθεσε στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με αφορμή την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ του Παύλου Πολάκη από την Attica Bank, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή με ερώτησή της ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να παρέμβει για τα δάνεια της Attica Bank «σε μέλη της κυβέρνησης αλλά και φίλους, με ευνοϊκούς όρους ή ανύπαρκτες εξασφαλίσεις, αγνοώντας τους κανόνες της τραπεζικής πρακτικής».

Όπως είπε «εδώ βλέπουμε πιο εύκολα και ευνοϊκά να δίνουν δάνεια σε φίλους και συγγενείς. Νομίζω πάρα πολλά εκατομμύρια δανείων έχουν δοθεί σε κατασκευαστές, σε φίλους της κυβέρνησης. Έχουν δοθεί σε φίλους και συγγενείς της κυβέρνηση χωρίς εγγυήσεις» 

Η ευρωβουλευτής, όπως είπε περιμένει για όλα αυτά την παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι.

«Θεωρώ ότι το ζήτημα έχει περάσει πλέον στον Μάριο Ντράγκι. Περιμένω παρέμβασή του για όλα τα δάνεια. Πιστεύω ότι έχουν δοθεί και άλλα με πολύ μικρές εξασφαλίσεις», ανέφερε. 

Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης σε υπουργούς: "Φέτος ξεχάστε τις διακοπές"

υπουργικό συμβούλιο τηλεδιάσκεψη

Η πορεία του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης αλλά και οι εξελίξεις με την πανδημία βρίσκονται επί τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την επιτυχή ολοκλήρωση των Πανελληνίων και αναφορικά με την πανδημία τόνισε πως «έχουμε κάθε λόγο εμείς και οι πολίτες να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το έργο της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση του του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά , ενώ επισήμανε στους υπουργούς πως φέτος δεν θα πρέπει να σκέφτονται τις διακοπές καθώς «ούτε οι μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης δεν προβλέπεται να κάνουν διακοπές».

Ειδήσεις σήμερα 

ΕΛ.ΑΣ: Τι απαντά στην καταγγελία αλλοδαπού ότι βασανίστηκε να ομολογήσει για τα Γλυκά Νερά

Μήνυμα της Μαριέττας Γιαννάκου από το νοσοκομείο: «Οι ευχές πιάνουν τόπο»

ΚΙΝ.ΑΛ: Ψάχνουν υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες